Boydaklar birbirini suçladı: Gerçeğe aykırı beyanda bulunuyor

FETÖ davasında yargılanan eski Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, amcasının oğlu Sami Boydak'ı "gerçeğe aykırı beyanda bulunmak"la suçladı. Boydak, "Sami Boydak, gerçeğe aykırı beyanda bulunuyor. Onunla örgüt liderini ziyaret etmedim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boydak kardeşlerin yargılandığı FETÖ davasının duruşmasının 3'üncü gününde, eski Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak savunmasını tamamladı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Boydak, amcasının oğlu Sami Boydak'ı suçladı. Boydak, "Sami Boydak, 2005 yılında Amerika'ya birlikte gittiğimizi söylüyor. Uçuş kayıtlarım ortadadır. Sami Boydak, gerçeğe aykırı beyanda bulunuyor. Onunla örgüt liderini ziyaret etmedim" şeklinde konuştu.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ davasında, tutuklu sanıklar Memduh ve Şükrü Boydak kardeşler ile tutuksuz sanıklar Bekir, İlyas, Erol ve Mustafa Boydak ile Murat Bozdağ ve Halit Bayhan hazır bulundu. Tutuklu sanık eski Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ise cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Eski Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, dün başladığı savunmasını bugün devam etti. Suçlamaları kabul etmeyen Boydak, "Hayatta yargılanabilecek en son şeyle, teröristlikle yargılanıyorum. Kimseye meydan okumuyorum. Merhamet değil, adalet istiyorum. Merhameti Allah'tan bekliyorum. Adaletin tecelli edeceğini sabırla bekliyorum" dedi.

"Örgüt yöneticisi değilim" diyen Boydaki "Sıtkı Baş, İlhan M.'nin önerisiyle mütevelli heyetine katıldı. Sıtkı Baş ve örgütten bir talimat almadım. Yönetici olduğum 2 grup vardı. Bunlardan biri ailem diğeri de şirketteki yöneticiliğimdi" diye konuştu.

'ELEŞTİRİ HAKKI, ANAYASAL HAKKIM'

Twitter hesabından yapılan paylaşımlar hakkında da konuşan Memduh Boydak, "Hükümete karşı bir eylemde bulunmadım. 4 bin tweet attım, sadece 13 tweet'im dosyama konulmuş. Eleştiri olmadan değişim ve gelişim olmuyor. Yapıcı eleştiriler yaptım. Eleştiri hakkı benim anayasal hakkım değil mi? Anayasal hakkımı kullandım" dedi.

Bank Asya'nın batmasını istemediğini söyleyen Boydak, "Bank Asya'nın batmasını istemedim. Virüs gibi ortaya yayılması, bankacılık sektöründe faaliyet gösterdiğimiz için bize de yansıyacaktı" ifadelerini kullandı.

FETÖ sanığı Memduh Boydak: Devletimden özür bekliyorumFETÖ sanığı Memduh Boydak: Devletimden özür bekliyorum

'SAMİ BOYDAK'LA AMERİKA'YA GİTMEDİM'

Etkin pişmanlıktan faydalanan amcasının oğlu Sami Boydak hakkında da konuşan Memduh Boydak, "Sami Boydak, 2005 yılında Amerika'ya birlikte gittiğimizi söylüyor. Uçuş kayıtlarım ortadadır. Amerika'ya çok gittim ama Sami ile gitmedim. Sami'nin hep başarısızlıklarının arkasında durdum. Çok severdim. Cezaevine girdiğim zaman, ailem ve bana bir kez olsun 'Ne yapıyorsun?' demedi. Sami Boydak, gerçeğe aykırı beyanda bulunuyor. Onunla örgüt liderini ziyaret etmedim" şeklinde konuştu.

'BİZİ AİHM'NE MUHTAÇ ETMEYİN'

Kimse Yok Mu Derneği'ne gizli olarak bağış yapmadığını belirten Memduh Boydak, "Kimse Yok Mu Derneği'ne yaptığım yardımı resmi olarak duyurdum. Orman davası ve bu davayı ileride yazacağım kitapta da ele alacağım. Bizi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) muhtaç etmeyin. Kayseri'de Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da bulunduğu örgütsel toplantılara katılmadım" dedi.

'MÜTEVELLİ HEYETİNE İSMİM POPÜLER OLDUĞU İÇİN GİRDİM'

KHK ile kapatılan Melikşah Üniversite mütevelli heyetinde yer aldığı için pişman olduğunu dile getiren Memduh Boydak, savunmasına şöyle devam etti:

"Üniversite mütevelli heyetine ismim popüler olduğu için dışarıdan girdim. O dönemde demek ki kandırılmışım. KHK ile kapatılan Burç Eğitim Vakfı'na girmedim. En büyük hatam üniversite mütevelli heyetinde yer almam oldu. Keşke mütevelli heyeti başkanlığı yapmasaydım. Melikşah Üniversitesi'ne kendi hür irademle, kimseden talimat almadan gittim. Üniversitede devletim aleyhine bir durum olmuşsa benim haberim yoktu. Birtakım alçaklar yasa dışı faaliyetlerde iş yapmışsa onları da lanetliyorum. Amacım ülkeye ve eğitime hizmet etmekti. Şu an firari olan Sıtkı Baş bizi sıkıntıya soktu. Sıtkı Baş'ın o zamanlar cemaat il imamı olduğu yönünde duyumlar alıyordum ama terör örgütü imamı olduğunu bilmiyordum. Geçmişe döndüğümde benim burada olmamı sağlayan mütevelli heyeti üyeliğini keşke kabul etmeseydim diyorum."

'MÜSADERENİN REDDİNİ İSTİYORUM'

4 Mart 2016'dan beri tutuklu olduğunu söyleyen Memduh Boydak, tahliyesini talep etti. Boydak, "Atadan, dededen kalmış şirketimize müsadere istemek hukuksuzluktur. Boydak Ailesi bugüne kadar kendisinden yardım talep edenleri geri çevirmemiştir. Bunu Kayseri kamuoyu çok iyi bilmektedir. Adaletinize güveniyorum. Tutuksuz yargılanmak üzere tahliyemi, müsaderenin de reddini istiyorum" dedi.

Memduh Boydak, yaklaşık 7 saat süren savunmasını bitirirken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yakın kuruluşlara yardım yaptığı iddialarını da reddedip, "15 Temmuz sonrası Kimse Yok Mu Derneği'ne bağış yaptığımız iddiaları asılsız ve yalandır. Belgesini gösterin, istediğiniz cezayı verin" şeklinde konuştu.

MUSTAFA BOYDAK: HAYATIMIN FİNAL KONUŞMALARINDAN BİRİNİ YAPIYORUM

Boydak Holding eski CEO'su Memduh Boydak'ın ardından ise tutuksuz sanık Mustafa Boydak savunma yaptı. Heyecanlı olduğunu belirterek savunmasına başlayan Mustafa Boydak, "Normalde 5-6 saat konuşma yaparım. Konuşmaya çok açığım. Bugün hayatımın belki de final konuşmalarından birini yapıyorum. Heyecanımı bağışlayın" dedi.

"Örgüt üyeliği" suçlamasını reddeden Mustafa Boydak, "Terör örgütü üyeliği ile yargılanmaktan büyük ızdırap duyuyorum. Avrupa'dan BBC başta olmak üzere pek çok kuruluş röportaj teklifinde bulundu. Ancak yargılamayı etkilememesi için kabul etmedik. 15 Temmuz darbe girişimini lanetliyorum. Devlete küslük olmaz. Birtakım kırgınlıklar olabilir ama küslük olmaz. Devletimiz varsa bizler varız" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, duruşmaya öğle arası verdi. Duruşma, öğleden sonra Mustafa Boydak'ın savunmasıyla devam etti.

Boydak Holding eski yöneticilerinden Mustafa Boydak, verilen aranın ardından yaptığı savunmada yasal bağış yaptıklarını öne sürerek, "Türkiye önemli bir dönemeçten geçti. Hepimiz gereken dersi aldık. Müsaderenin 'm'si bile vicdanları sızlatır. Yasal yapılan bağışlar, suç olarak karşımıza geliyor. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımızın meydanlara inin çağrısıyla fabrikayı kapattım, elemanları meydanlara gönderdim. Memduh Boydak'a yıllık 10 milyon dolar teklif eden şirketler vardı. Memduh Boydak'ın kilosu parayla ölçülmez. O iyi bir şirket yöneticisiydi. Müsadere yapmak matematiğe ve fen bilimlerine uymaz" diye konuştu.

Örgüt liderinin Bank Asya'ya para yatırma çağrısını duymadığını da iddia eden Mustafa Boydak, "17/25'ten sonra yapılan toplam 50 bin liralık bağışla Boydak Holding'e el konulmaya çalışılıyor. Vallahi, billahi ne Fetullah Gülen'den ne de başka birisinden Bank Asya'ya para yatırın çağrısını duymadım. Örgüt elebaşının talimatıyla para yatırmadım. Bankanın zor durumda olduğunu da bilmiyordum. Kâr payını yükselttikleri için bir miktar mevduatımı orada değerlendirdim. Benden randevu bile alamazlardı. Cumhurbaşkanımız 'bunlardan uzaklaşın' deyince uyandım. Katılım bankalarının hepsinde param vardı. 500 milyon TL örgüte bağış yaptığımıza dair haberler basında yer aldı. Bu haberleri görünce şoke oldum. Aç karnına sigara içtim. Mail'i hatırlamıyorum, atmış da olabilirim, bir '0' fazla atmış da olabilirim. Hatırlamıyorum. Şirketten kayıt dışı elden bağış da yapmadık. FETÖ'cüler benim yüzde 99 menfaatime bir iş olsun, kendilerinin de aynı işten yüzde 1 menfaatleri olsun beni harcarlar. FETÖ'cüler böyledir" ifadelerini kullandı.

'KARDEŞLERİM GİBİ DİNDAR DEĞİLİM'

FETÖ mensuplarının kendisini sevmediğini ve onlara sürekli karşı çıktığını da sözlerine ekleyen Mustafa Boydak, "Kardeşlerim gibi dindar değilim. Arada sırada demlendiğim zamanlar da olur. Gece hayatım da olmuştur. Sol kesime daha yakın bir insanım. Bunun sebebini de sosyal demokrat arkadaşımın çok olmasına bağlıyorum. FETÖ'ye ait sivil toplum kuruluşlarında bulunmadım. FETÖ'ye yakın kuruluşlar, meslek odaları hep benim rakibimdi. Onlar beni, ben de onları sevmezdim. Allah ile arada komisyoncu olmaz diyerek onlara karşı çıkardım. Zaman Gazetesi'nde röportajlarım çıkmazdı" diye konuştu.

'TRAFİK KAZASI GEÇİRDİK, 3 AĞIR YARALIMIZ VAR'

İçinde bulundukları durumu trafik kazasına benzeten Mustafa Boydak, "Şu an bir trafik kazası geçirdik. 3 ağır yaralımız var. Komadan çıkmak üzereyiz. Hacı ağabeyim, Memduh kardeşim ve Şükrü ağabeyim ağır yaralı durumdalar. Bizden ne terör örgütü üyesi ne de yöneticisi olur. Tam bağımsız bir Türkiye varsa biz de varız, yoksa bir hiçiz. İzniniz olursa ağır yaralı bir şekilde geçirdiğimiz bu trafik kazasında, artık komadan çıkalım. Yeniden işimizin başına dönelim. Boydak Holding'e gerekirse denetim kayyumu olsun ama biz işimizin başında olalım. Türk adaletine güveniyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı bugün saat 13.00'e erteledi. (KAYSERİ/DHA)