ADD: 27 Mayıs tweeti onayımız olmadan paylaşıldı

ADD, soruşturma açılan 27 Mayıs paylaşımının, dernek yönetiminin bilgisi ve onayı olmadan yapıldığını belirtti. Açıklamada paylaşımdaki ifadelerin ADD'nin görüşünü yansıtmadığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 27 Mayıs darbesiyle ilgili olarak, Twitter hesabından yapılan paylaşımla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Paylaşımın ADD yönetiminin bilgisi ve onayı olamadan yapıldığı belirtilen açıklamada, "'27 Mayıs' ile ilgili tweet, ADD Genel Başkan ve Genel Yönetim Kurulu üyelerinin bilgisi, onayı ve kararı olmaksızın paylaşılmıştır. Söz konusu tweet, Atatürkçü Düşünce Derneği kurumsal kimliğini ve görüşünü yansıtmamaktadır. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin konu ile ilgili resmi görüşü sitemizde yayınlanmaktadır" denildi.

'DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI'

Olayla ilgili disiplin soruşturması yapıldığı aktarılan açıklamada, "Söz konusu tweet, dönem hassasiyeti dikkate alınarak ve siyaseten seçim arifesinde algı operasyonlarına malzeme olmaması için derhal kaldırılmış ve konu ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği İç Disiplin hükümleri gereği Hukuk Müşavirliğince soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Savcılık, 27 Mayıs paylaşımına soruşturma başlattıSavcılık, 27 Mayıs paylaşımına soruşturma başlattı

'ADD TÜM DARBELERİN KARŞISINDADIR'

ADD'nin 27 Mayıs'la ilgili resmi görüşünün ise şöyle olduğu belirtildi:

"Atatürkçü Düşünce Derneği tüm darbelerin karşısındadır. Atatürkçü Düşünce Derneği 12 Eylül 1980 darbesinden en çok zarar gören kurumdur.

27 Mayıs 1960 Devrimine gelince;

- 1961 Anayasası’nın başlangıç kısmında; 'Anayasa ve hukuk dışı tutum ve davranışlarıyla meşruluğunu kaybetmiş bir iktidara karşı direnme hakkını kullanarak 27 Mayıs 1960 Devrimini yapan Türk Milleti, bu Anayasa’yı hürriyete, adalete ve fazilete aşık evlatlarının uyanık bekçiliğine emanet etmiştir.' ibaresi yer alır.

- 27 Mayıs sonrası çıkartılan ilerici, özgürlükçü 1961 Anayasası bu harekete Devrim niteliği kazandırmıştır.

- 1982 darbe Anayasası’nı getiren iktidar tarafından 1961 Anayasası yürürlükten kaldırılmış, Devrimin bayram olarak kutlanması yasaklanmış, yerine Türkiye’yi bu günlere getiren 1982 darbe anayasası yürürlüğe konmuştur.

- Tarihi siyasiler değil, tarihçiler yazar. 1961 Anayasası ile tarihe Devrim olarak geçen süreç, siyasiler adını kaldırdı diye 'Devrim' olmaktan çıkmaz.

- 27 Mayıs 'Devrim' olarak tarihte yerini çoktan almıştır.

Sonsöz:

Atatürkçü Düşünce Derneği darbelerden en çok zarar gören kurumdur. Darbelerle ilişkilendirilmeye çalışılması, seçime yönelik bir 'mağduriyet' yaratma hamlesidir. Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kirli siyasete bulaştırmak isteyenler başaramayacaklardır. Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet’in kurucu ilkelerinin, değerlerinin, kazanımlarının arkasındadır. Her türlü saldırıya karşı da o ilkeleri yaşatıp ileri taşımaya kararlıdır. Korkmuyoruz. Tüm Atatürkçüleri bu kirli saldırılara karşı birlikte, yılmadan mücadele etmeye çağırıyoruz." (HABER MERKEZİ)