ÖSYM sınavında skandal: Bilgisayarlar açılmadı!

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavına Ankara’da, ÖSYM Esenboğa e-sınav Merkezi'nde giren binlerce kişi bilgisayarda sistemin açılmaması nedeniyle sorun yaşadı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından bugün Türkiye çapında gerçekleştirilen ve Ankara’da 4 bin 732 kişinin girdiği “Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı” için yapılan ve ÖSYM Esenboğa e-sınav Merkezi'nde gerçekleştirilen sınavda bilgisayarların bir kısmının açılmaması tepkilere neden oldu. Tepkilerin ardından açıklama yapan ÖSYM sınavın ertelendiğini duyurdu.

.

Saat 14.45’te başlayan ve 1.5 saat sürmesi gereken sınavda bilgisayarlara soruların yüklenememesi nedeniyle problem yaşayan ve sınavdan erken çıkmak zorunda kalanlar yaşananlara tepki gösterdi. İzmir başta olmak üzere bazı kentlerde sınav sisteminin kurulamaması üzerine adaylar Ankara’ya yönlendirilmiş, Ankara’da sınavın yapılacağı yer de iki gün önce ilan edilmişti. ÖSYM’nin havalimanı yakınındaki “Esenboğa E-Sınav Merkezi”nde yapılan sınav için Ankara’ya şehir dışından gelen çok sayıda aday vardı.

'SİNİR KRİZİ GEÇİRENLER AĞLAYANLAR OLDU'

Sınava giren adaylardan birisi şu sözlerle yaşananlara tepki gösterdi; "Sınava girenler uzun zamandır emek veriyor. Sonucunun belki olumsuz olacağını bildiği halde yılmadan gecesini gündüzüne katıyor insanlar. Alt tarafı sınav için gerekli şartlar sağlanacak ki zor bir işlem olmasa gerek. Belli ki bunda da 'Saldım çayıra' usulü bir şey denendi. Bu kadar özensizliğin de sonucunda sinir krizi geçirenler, ağlayanlar oldu. Diğer yandan sisteme girenler arasından bazıları krizi fırsata çevirmeye çabalıyordu. 5 kişi toplanmış ve cevapları verilen karalama kağıdına not alıyordu. Al bir tarafı vur ötekine durumu tam olarak sağlanıyordu yani."

SINAV ERTELENDİ!

Tepkilerin ardından ÖSYM açıklama yaptı. Sınavın ertelendiğini duyuran ÖSYM "Ankara Çetin Emeç, İstanbul ve İzmir e-Sınav merkezlerinde yapılan Sayıştay Eleme Sınavı, problemsiz bir şekilde zamanında tamamlanmıştır. Ancak Esenboğa e-Sınav merkezinde, sınav başlamadan önce teknik bir sistem arızası meydana gelmiştir. Oluşan teknik arızanın çözümünün uzaması nedeniyle acilen toplanan ÖSYM Yönetim Kurulunca Esenboğa e-Sınav merkezindeki Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavının ertelenerek ilerideki bir tarihte gerçekleştirilmesine karar verilmiştir." açıklaması yaptı.