'Belgrad'a gömdüklerimizi çıkartırız' diyen Maranki'ye soruşturma

24 Haziran seçimlerine ilişkin Akit Tv'de konuşan  Prof. Dr. Ahmet Maranki'ye soruşturma açıldı. Savcılık, Maranki hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  ‘Bitkilerin efendisi’ olarak tanınan ve hakkında usulsüz ilaç tanıtımı yapmak suçlamasıyla çok sayıda dava bulunan Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin, 24 Haziran seçimlerinde ‘beklenilen sonuç çıkmazsa Belgrad Ormanı’na gömdüklerimizi çıkaracağız' sözlerine soruşturma açıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı, Akit Tv'de dün gece yaptığı açıklamalar nedeniyle Ahmet Maranki hakkında basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan soruşturma başlattı. Savcılık açıklamasında "Ahmet Maranki hakkında soruşturma başlatılmış ve ilgili kişi şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmış olup soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

Maranki, Akit TV'de; “Benim umudum kaf dağının arkasında 25 Haziran’da... Olmadı artık Belgrad Ormanı’nda bir ağacın altında talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık ‘Bismillahirrahmanirrahim’ deyip" ifadelerini kullanmıştı. (İSTANBUL/DHA)