Tanrıkulu: Demirtaş'la görüşmeme izin verilmiyor

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş'la görüşmek için yaptığı başvuruların kabul edilmediğini belirtti. Tanrıkulu, "25 yıldır avukatlık yaptım böyle bir yasakla karşı karşıya kalmadım. Milletvekili olarak cezaevlerine insani bakımdan bir ziyaret yapamamamız, bu ortamda Adalet Bakanlığı ve AK Parti'nin büyük bir ayıbıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, cezaevinde olan eski HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'la görüşmesine izin verilmediğini söyledi.

Artı TV'ye konuşan ve 11 aydır cezaevi ziyaretlerine izin verilmediğini belirten Tanrıkulu, "Demirtaş, bir siyasetçiden öte benim meslektaşım ve yakın arkadaşımdır. Diyarbakır'da siyasetten önce birçok platformda birlikte çalıştık kendisiyle, dostumdur. Siyasetten öte kendisiyle cezaevinde bir dost olarak görüşmek için müracaat ettim ama bugüne kadar maalesef izin verilmedi" dedi.

Adalet Bakanlığı'nın açıklama yapmasını isteyen Tanrıkulu, "Cevabını verirse eğer kamuoyu da aydınlanmış olur. 25 yıldır avukatlık yaptım böyle bir yasakla karşı karşıya kalmadım. Milletvekili olarak cezaevlerine insani bakımdan bir ziyaret yapamamamız, bu ortamda Adalet Bakanlığı ve AK Parti'nin büyük bir ayıbıdır" diye konuştu.