Eren Erdem hakkında soruşturma açıldı

CHP milletvekili Eren Erdem hakkında soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "22.05 2018 tarihinde bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar ve verdiği bilgiler doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Eren Erdem, dün Artı TV'de yaptığı açıklamada, 19 Ocak 2014'te durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili belgeleri CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'dan aldığını söylemişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Tezcan, Erdem'in o dönem gazeteci olduğunu hatırlatarak, belgeleri Meclis'te açıkladığını ve o toplantı sonrasında belgeleri isteyen gazetecilere verdiğini belirtmişti.

O dönem Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan Eren Erdem hakkında, 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. İstanbul 35'inci Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne karar vererek, Erdem hakkında yurt dışına çıkış yasağı koymuştu. Erdem, aynı gün Almanya'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelmiş ancak karar nedeniyle yurt dışına çıkamamıştı. (İSTANBUL/DHA)

Eren Erdem: MİT belgelerini Tezcan verdi, Zaman'a Kılıçdaroğlu gönderdiEren Erdem: MİT belgelerini Tezcan verdi, Zaman'a Kılıçdaroğlu gönderdi

Tezcan: Eren Erdem o dönem gazeteciydiTezcan: Eren Erdem o dönem gazeteciydi