Başbakan Yıldırım: Merkez Bankası'nın yapacağı işler var

Dövizdeki artışla ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Finans sektörünün kararları ile ilgili Merkez üzerine düşeni yapacak. Onların görev alanı. Biz de piyasaları reel sektörün ihtiyaçlarını dikkate alarak ilave tedbirlerimizi alıyoruz, almaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD), Ankara'da düzenlediği iftar programına katıldı.

Programda konuşan Başbakan Yıldırım, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalara değindi.

"Neden Türkiye'de bugünlerde bir kriz fısıltısı yayılmaya çalışılıyor?" diyen Yıldırım, "Şunu bilmenizi istiyorum; Türkiye serbest ekonomi uygulayan bir ülkedir. Bu durumun değişmesi söz konusu değildir. Serbest piyasa ekonomisi, her şart ve halde aynen devam edecektir. Bugünlerde bir takım tezviratlar var; 'Sermayeye kontrol gelecek, serbest kura geçilecek.' Akla ziyan dedikodular almış başını gidiyor" şeklinde konuştu.

'MALİ DİSİPLİNDEN SAPMA YOK'

Mali disiplinden ve politikalardan sapma olmadığını söyleyen Yıldırım, "Hükümet iş başındadır, konularına hakimdir. Mali politikalarda zerre kadar sapma yok. Mali disiplinden sapma söz konusu değildir. Maliye Bakanlığımız ödenecek her kuruşun nasıl karşılanacağının hesabını tek tek yapmıştır. Buna göre uygulamalarımız devam edecek. Tereddüt olmasın" dedi.

Merkez Bankası, borç verme faizini yükselttiMerkez Bankası, borç verme faizini yükseltti

'İLAVE TEDBİRLER ALIYORUZ'

Merkez Bankası'nın döviz kurunu düşürmek için adımlar atılacağını kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Döviz kuru artıyor. Vatandaş yatırımcı soruyor: 'Döviz kuru artınca ne yapacağız?' İşinize devam edeceksiniz. O kuru kontrol edecek mekanizmalar bizde. Merkez Bankası'nın yaptığı, yapacağı işler var para politikaları ile ilgili. Finans sektörünün kararları ile ilgili Merkez üzerine düşeni yapacak. Onların görev alanı. Biz de piyasaları reel sektörün ihtiyaçlarını dikkate alarak ilave tedbirlerimizi alıyoruz, almaya devam edeceğiz. 2017 yılı için neler söylendiğini hatırlayın. Günün sonunda ülkemiz , firmalarımız büyüdü. Ülke olarak bundan büyük bir kazanç sağladık."

Ekonomistler faiz kararını değerlendirdi: Dolar, yarın 4.50'yi test edebilirEkonomistler faiz kararını değerlendirdi: Dolar, yarın 4.50'yi test edebilir

DESTİCİ: DÖVİZ ARTIŞI SPEKÜLATİF VE SEÇİME YÖNELİK BİR HAMLE

Yıldırım'dan sonra konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de döviz artışını suni olarak değerlendirdi.

"Seçim gündemdeyken, Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesi, manipülasyonlara dayalı operasyon süreci olarak görüyoruz" diyen Destici, "Ekonomimiz, üretim, imalat ile ilgili problemlerimiz var. Ama son günlerde yaşananlar özellikle dövizdeki suni artışı, tamamen spekülatif bir değerlendirme Türkiye'nin seçimlerine yönelik bir hamle olarak görüyoruz. Birlik beraberlik ile hepsinin üstesinden geleceğiz" diye konuştu. (ANKARA/DHA)

Mehmet Şimşek: TCMB Başkanı ve PPK üyelerine tam desteğim varMehmet Şimşek: TCMB Başkanı ve PPK üyelerine tam desteğim var

Erdoğan: Enflasyonu ve cari açığı azaltmak için tedbirleri devreye sokacağızErdoğan: Enflasyonu ve cari açığı azaltmak için tedbirleri devreye sokacağız