Şık için 'kanserojen sır' soruşturması

Bülent Şık'ın 18 Nisan'da Cumhuriyet'te yayınlanan kanserojen madde içeren gıdalarla ilgili yazı dizi için soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı 'yasaklanan bilgileri açıklama' gerekçesiyle savcılığa başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bülent Şık'ın Cumhuriyet gazetesindeki "Türkiye'yi kanser eden ürünleri devlet gizledi, biz açıklıyoruz! İşte zehir listesi" başlıklı yazı dizisi nedeniyle hakkında soruşturma açıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın "Göreve ilişkin sırrın açıklanması (TCK 258); yasaklanan bilgileri temin (TCK 334); yasaklanan bilgileri açıklama (TCK 336) ve takdir olunacak diğer suçlar" gerekçesiyle başlattığı soruşturmada Şık'ın ifade vermesi bekleniyor.

Şık Cumhuriyet'te 15 Nisan'da yayınlanan dört günlük yazı dizisinde Türkiye'de kanser hastalığının en çok görüldüğü Kocaeli (Dilovası) ile Ergene Nehri Havzası'ndaki kanserojen (kanser yapıcı) kimyasallarla ilgili bakanlığın halktan gizlediği çalışmayı yayınladı. Şık'ın yazı dizisinde insan sağlığını tehdit eden pestisitin taze fasulye, biber, hıyar, marul, maydanoz, çilek, erik ve elmada maksimum kalıntı limitlerini çok aştığı ortaya çıktı. Sularda ise yine kanserojen etkisi bilinen hidrokarbon kalıntılarının tespit edildiği anlatıldı.