Polisten gazeteciye kıyafet tacizi

Gazeteci İrem Afşin, Şişhane metrosu çıkışında GBT denetimi yapan polisin, koluna yapışarak, "Kıyafetiniz sakıncalı" dediğini yazdı. Afşin, GBT kontrolünün ardından bir çevik kuvvet polisinin ise arkasından "Dikkat et de kuytu bir yerde kesmesinler" diyerek tehditte bulunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da GBT denetimi yapan polislerin gazeteci İrem Afşin'i kıyafetinden dolayı durdurduğu ve tehdit niteliğinde sözler sarfettiği belirtildi. Afşin, kimlik denetimi sırasında maruz kaldığı tacizi, twitter hesabından duyurdu.

İrem Afşin, Şişhane metro çıkışında durdurulan polis tarafından "Kıyafetiniz sakıncalı, o kumaş yasak" denilerek kimlik kontrolünden geçirildiğini söyledi. GBT'nin ardından giderken, arkasından seslenen bir çevik kuvvet polisinin ise tehdit gibi sözler sarfettiğini bildirdi.

KİMLİK DENETİMLERİ HAK İHLALİNE DÖNÜŞTÜ

İstanbul başta olmak üzere polis özellikle büyükşehirlerde hafta da en az iki kez yaygın GBT kontrolleri yapıyor. İş çıkışı metro gibi toplu ulaşım araçlarını kullananlar, 1 saat içinde ortalama iki kez kimlik kontrolünden geçiriliyor. Örneğin metroya binmek için durak girişinde kontrolden geçirilen kişi, indiği durakta ikinci bir kimlik kontrolüne tabi tutuluyor. Kimlik denetimleri sürekli yapıldığı için de toplu ulaşımı kullananlar her ay ortalama 7-8 kez GBT kontrolünden geçiriliyor.

(HABER MERKEZİ)