Kavala için bildiri: Kişiliği ve yaşamının şahidiyiz

Aralarında Prof. Aysel Çelikel, Rakel Dink Prof. Üstün Ergüder ve eski Kamu Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik’in da aralarnda olduğu 7 isim Osman Kavala'nın serbest bırakılması için ortak bildiri yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Silivri Cezaevi'nde 6 aydır tutuklu bulunan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için ortak bildiri yayınlandı.

Eski Adalet Bakanı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Aysel Çelikel, Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, Boğaziçi Üniversitesi eski rektörleri Prof. Ayşe Soysal ve Prof. Üstün Ergüder, İstanbul Barosu eski başkanları Turgut Kazan ve Yücel Sayman ile eski Kamu Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik’in imzaladığı metinde Kavala'nın serbest bırakılması için bildiri yayınladı.

Bildiride şöyle denildi: “Ülkenin sorumluluğunu almanın birçok gereğinden bir tanesinin haksızlıklara dikkat çekmek ve doğrulara, gerçeklere şahitlik etmek olduğuna inanıyoruz. Bizler Osman Kavala’nın saygın, mütevazi ve demokrat kişiliğinin ve yaşamının şahidiyiz. Bizim böyle bildiğimiz Osman Kavala 6 aydır cezaevinde. Bir insanı bu kadar uzun süre özgürlüğünden mahrum bırakmak için çok güçlü delillere sahip olmak gerekir. Lakin ortada bir iddianame bulunmamakta. Saygın bir kişiye yapılan bu muamele bizlerin ve toplumun vicdanını yaralamaktadır. Bir toplumun üyeleri her konuda hemfikir olmak zorunda değildir ama birbirlerinin vicdanından ve adalet mekanizmalarından umutlarını kesmeye itilmemelidir. Ya ciddi bir iddianame ile kamuoyunun karşısına çıkılmalı ya da Osman Kavala serbest bırakılmalıdır.”

Kavala, 'anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs’ suçlamasıyla 1 Kasım 2017’de tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kavala'dan mektup: 6 aydır iddianame bekliyorumKavala'dan mektup: 6 aydır iddianame bekliyorum