Başbakan Yıldırım: 24 Haziran'da yeni bir destan yazacak mıyız?

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'da düzenlenen Kudüs mitinginde konuştu. 24 Haziran seçimlerindeki adaylar için "Bol keseden atıyorlar" diyen Yıldırım, "Diyarbakır'a hizmet götürmeyenler, proje üretmeyenler konuşmaya gelince maşallah frenleri tutmuyor. 24 Haziran'da yeni bir destan, yeni bir zafer yazacak mıyız?" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıması ve İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto için, Diyarbakır'da düzenlenen "Zulme Lanet, Kudüs’e Destek" mitingine katıldı.

'AMERİKA VE İSRAİL BU SALDIRIYI EĞLENCEYLE GEÇİŞTİRDİ'

"Diyarbakırlılarla birlikte ilk kıblemizi Mescid-i Aksa'yı selamlıyorum" diyen Başbakan Yıldırım, "14 Mayıs'ta Amerika, İsrail ile beraber Kudüs'te büyükelçilik açarken, eğlence yaparken, aynı zamanda savunmasız bebekler de dahil Filistinli kardeşlerimiz, İsrail askerlerinin kurşunlarıyla şehit oldular. Amerika, İsrail bu alçakça saldırıyı sadece seyretti, sadece eğlenceyle geçiştirdi. Ey yeryüzünün vicdansız zorbaları; yazıklar olsun size, yuh olsun size" diye konuştu.

'ÇÖZÜM YAPALIM DEDİK, 12 KARDEŞİMİZİ KATLETTİLER'

Çözüm sürecine değinen Yıldırım, "Çözüm yapalım dedik, onlar Tanışık Köyü'nde masum 12 kardeşimizi katlettiler. Kardeşliğimize birliğimize dinamit vurdular. Vatandaşların kimliğiyle kavgada olduğu günler, şiddet geride kaldı. PKK'nın inlerine girdik, inlerinde etkisiz hale getirdik. Bizim siyaset anlayışımız insandır, insanın refahıdır. Devletin gücü vatandaşın gücüdür" dedi. Yıldırım, şunları söyledi:

DARBE YAPMAYA KALKANLARA DARBE VURDUNUZ: "Milyonlarca Suriyeliye Kürt, Türk, Arap demeden evimizi, kucağımızı açtık, ölümden kaçan, hayatını kurtarmak isteyen kardeşlerimize ev sahipliği yaptık. O yüzden Filistin meselesi bizim meselemizdir diyoruz. Bizim anlayışımızda inancımızda hesap günü vardır. Bu yüzden diyoruz ki devlet vatandaşındır, vatandaştır devletin sahibi. Devletin gücünü kendi gücü zannedenler, Türkiye'de darbe yapmaya kalktı, darbeyi de siz vurdunuz, onlara dünyayı dar ettiniz."

MİLLETİN İNANCINI SÖMÜRDÜLER: "Bu mübarek milletin bütün inançlarını kullandılar. Sizin verdiğiniz sadakaları, zekatı, her şeyi terör örgütüne aktardılar. Kendilerine de ana babalarına da ülkemize de hıyanet ettiler. Biz artık hiçbir yavrumuzu, evladımızı kaybetmek istemiyoruz. Hiçbir şeytani örgüt bu ülkenin analarına gözyaşı döktüremeyecek, dağa çıkaramayacak. Bütün vatandaşlarımızın hukukuna sımsıkı sahip çıkacağız. Türkiye, her zeminde Kudüs'ü de mazlum kardeşlerimizi de savunmaya devam edecek. Kardeşliğimizin, insanlığın gereği budur."

YAŞASIN KUDÜS, YAŞASIN FİLİSTİN: "Dünyanın zorbalarına diyoruz ki: Yaşasın Kudüs, yaşasın Filistin, yaşasın mukaddes Mescid-i Aksa diyoruz. Türkiye'de vesayet, darbe, tek parti dönemi deyince akla ne gelir, CHP gelir. Bugün Türkiye'de dikili ağacı bulunmayanlar, Diyarbakır'a hizmet götürmeyenler, proje üretmeyenler konuşmaya gelince maşallah frenleri tutmuyor. Bol keseden atıyorlar. Önümüzde bir seçim var. 24 Haziran seçimlerine Diyarbakır hazır mı? Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yapacak mıyız? 24 Haziran'da yeni bir destan, yeni bir zafer yazacak mıyız? İşi bitirmiş Diyarbakır.

BİZ VAAT VERMEYİZ, YAPARIZ: "Adaylar meydana çıktı. Her biri vaatlerini veriyor. Neler neler... Birisi Güneş'i sağ elinize Ay'ı da sol elinize vereceğim diyor. Bir başkası da çıkıp, AK Parti'nin yaptığı hizmetlerden haberi yok, bizim yaptığımız işleri yapacağım diye anlatıyor. Bunlar bir konuşsunlar, eteklerindeki taşları döksünler, yorulsunlar. Biz çıkıp meydana diyeceğiz ki 'Ey Diyarbakırlı, ey benim aziz milletim, biz vaat vermeyiz biz yaparız, 15 yılda yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.'"

6-8 EKİM OLAYLARINI UNUTMADIK: "Diyarbakır zor günler geçirdi. Çukur eylemleriyle, Sur, Diyarbakır'ın birçok yeri yıkıldı, hayatlar söndürüldü. 6-8 Ekim... Bugün meydanlara çıkanlara oy isteyenlere deyin ki, 6-8 Ekim olaylarını unutmadık, masum 53 kardeşimizi katledenleri unutmadık, unutmayacağız. Kardeşliğimizi, birliğimizi bozmaya çalışanlara prim vermeyeceğiz. O terör örgütü çukur eylemleriyle bölgemize çok zarar verdi. Bölgede 70 bin konut, iş yeri zarar gördü. Silvan, Silopi, Cizre, Nusaybin, Şırnak, Kızıltepe daha birçok yer..."

SUR'A 2 MİLYAR LİRA HARCADIK: "Şu ana kadar yıkılan 26 bin konutun tamamını, hak sahiplerine teslim ettik. 44 bin vatandaşımızın hasar bedelleri ödendi. Herkese eşya bedeli, kira bedeli yardımı yapıldı. Parklar, okullar, camiler yeni baştan yapılıyor. Şu anda bütün bu hasarların yüzde 85'i tamamlandı. Bakın sadece Sur'da 3 bin işyerini yeniledik. Dicle Vadisi projesinde 300 dönümlük bölüm bitti. Sadece Sur'da 2 milyar lira harcama yaptık. 16 yıldır ülkemizin hiçbir bölgesini ihmal etmedik. Her ilimizde olduğu gibi, göz bebeğimiz Diyarbakır'da da önemli yatırımları hayata geçirdik. 15 yılda 12 milyarlık yatırım yaptık." (HABER MERKEZİ)