Barış Atay: TİP adına HDP'den aday adayıyım

Barış Atay, HDP'den aday adayı oldu. Atay, adaylığıyla ilgili açıklamada, "Bu karanlık iktidarın durdurulmasında en önemli aşamanın HDP'nin barajı geçmesi gerekliliği bilinci ile TİP adına HDP'den aday adayıyım" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tiyatrocu Barış Atay’ın HDP’den adaylık başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve kamuoyu tarafından yakından tanınan tiyatrocu Barış Atay HDP’den aday oldu. Atay'ın Antakya'dan aday olacağı konuşuluyor.

Atay, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile haberi doğruladı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) adına aday olduğunu belirten Atay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bu karanlık iktidarın durdurulmasında en önemli aşamanın HDP'nin barajı geçmesi gerekliliği bilinci ile TİP adına HDP'den aday adayıyım. Ben bir sosyalistim. Seçimin nihai bir kazanç ya da kaybediş olduğunu düşünmüyorum. Fakat seçimin ve parlamenter siyasetin toplumun önemli bir kesimi için geçerliliği olduğu gerçeğini yadsıyamam. Kazanırım ya da kaybederim, sonuç ne olur bilemem. Çünkü bu benim için bir yarış değil, mücadelenin başka bir biçimi. Milletvekili ya da oyuncu; sıfat ne olursa olsun, tanıdığınız günden beri şahit olduğunuz gibi; iktidara, muhalefete ve içinde olduğum siyasete dahi yanlışlarını açıkça söylemekten çekinmeden mücadele vereceğimden emin olabilirsiniz. "

Etiketler HDP seçim Barış Atay