Yenikapı Mitingi katılımcısı: Bağırıyoruz ama İsrail'le ilişkiler devam ediyor

İstanbul’da İsrail’i protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" katılanlar, orada olmanın kendileri için önemini anlattı.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararını hayata geçirmesine yönelik protestolar sırasında İsrail güçlerinin onlarca Filistinliyi öldürüp, binlercesini yaralamasına tepki olarak İstanbul Yenikapı'da "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi düzenlendi. Peki, Yenikapı Meydanı'nı dolduranlar neden oradaydı?

Sputnik'ten Elif Sudagezer'in haberine göre 15 Temmuz Şahitleri Derneği Başkanı Telat Çite "Kudüs bizim namusumuz, kutsalımızdır, canımızdır. Canımızı,istiklalimizi korumak adına buradayız. Bugün Kudüs düşerse, yarın, Diyarbakır düşer. Diyarbakır düşerse yarın Ankara düşer" diyor. Çite "Hükümet şu an üzerine düşenleri layıkıyla yapıyor. Bu konuyu dünya gündemine daha fazla taşıyacağına da inanıyorum. Biz Türkiye olarak bir bebeğin emekleme dönemini geçiriyoruz şu anda. Gücümüze tam olarak ulaştığımızda cesaret dolu politikalar yürüteceğimize inanıyorum" diyor. Çite, İsrail'le ilişkilerin tamamen kesilmesine de mesafeli yaklaşıyor: İsrail'le siyasi ilişkilerin kesilmesini doğru bulmuyorum. Diyalog olmazsa çözüm olmaz. Diyalog sürmeli ama bu diyalog onların anladığı dilden konuşularak sürdürülmeli. Yaptıklarına seyirci kalmamalıyız."

İstanbul Zeytinburnu'nda yaşayan 58 yaşındaki Mehmet Ceylan ve Sivas Zara Karacahisar köyünden olduğunu ancak Adana'da yaşadığını aktaran 77 yaşındaki Ramazan Demirbilek "Allah rızası için, zalimlere karşı masumların yanında olduğumuzu ortaya koymak için buradayız. Biz buraya İsrail ve Amerika'yı protesto etmek için geldik, sonuçta onlar bir sürü masum insanı katletti. İsrail'in gerçekleştirdiği vahşeti protesto ediyoruz" diyor.

"Türkiye bu yaşananların ardından İsrail'le ilişkileri keser mi?" sorusunu ise Ramazan Bey "Türkiye'yle İsrail'le ilişkileri ancak lafta kesilir, yine devam eder. Bağırıyoruz, çağırıyoruz ama ilişkiler devam ediyor" diye yanıtlıyor.

Etiketler miting Yenikapı Kudüs