19 Mayıs tüm yurtta kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için ilk resmi tören Anıtkabir'de düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için ilk tören Anıtkabir'den başladı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katıldı. Binlerce kişi, Atatürk'ün mozolesine çiçek koydu. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Bak, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

KONYA

Konya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, Gençlik Yürüyüşü’nün ardından Kültür Park'ta devam etti.

MERSİN

Mersin’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, özel sporcuların halk oyunları gösterisi ile devam etti. Törene, Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

TAKSİM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi.CHP temsilcileri, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü temsilcilerinin, kendi çelenklerini bıraktıktan sonra tören alanından ayrılmalarını alkışlarla protesto etti.

CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, Atatürk’ün Samsun’a çıkmasının ardından 99 yıl geçtiğini hatırlatarak “Yani, bugün, parça parça bölünmüş Anadolu’nun biraraya getirildiği gündür. O yüzden, siz anıta çelengi bırakıp kaçamazsınız. O yüzden bu bayramlar halka mal olmuştur. Halkla beraber kutlanmalıdır” dedi. CHP ve DSP temsilcileri daha sonra, kendi çelenklerini anıta bıraktı.

Etiketler bayrak 19 mayıs