Yiğiter: 'Reis' resmi unvana dönüştü demek 'Führer'i çağrıştırır

Akademisyen Cenk Yiğiter'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla yargılanmasına başlandı. Erdoğan'ın avukatının "Reis" ifadesinin müvekkiliyle özdeşleştiğini söylemesi üzerine Yiğiter, "Böyle bir lakabın devlet başkanı ile özdeşleştiğini söylemek Hitler'in 'Führer' sıfatını çağrıştırır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen Cenk Yiğiter, cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberine göre, Ankara 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüşen ilk duruşmaya Cenk Yiğiter ve avukatı Erkan Çiftçi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Sami Kabadayı katıldı.

Davaya konu olan sosyal medya paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kastetmediğini söyleyen Yiğiter, buna ilişkin 2 tanık dinletti. Erdoğan'ın avukatı Sami Kabadayı ise “reis” tabirinin Erdoğan ile özdeşleştiğini savundu.

Cenk Yiğiter, buna karşılık “Reis, Türkiye’deki en yaygın lakaplardan biridir. Böyle bir lakabın devlet başkanı ile özdeşleştiğini, artık resmi bir unvana dönüştüğünü söylemek Hitler'in "Führer", Mussollini'nin "Duce" sıfatlarını çağrıştırır. Demokratik bir ülkede böyle bir özdeşleşmeden bahsedilemez" dedi.

Bir sonraki, duruşma 4 Ekim 2018'de görülecek.