Hrant Dink davasında 1 sanık için tahliye kararı

Gazeteci Hrant Dink'in hayatını kaybettiği suikastla ilgili davada, mülkiye başmüfettişi Şükrü Yıldız'ın tahliye edilmesine karar verildi. 10 sanığın ise tutukluluk halinin devamı etmesi karalaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada dönemin mülkiye başmüfettişi Şükrü Yıldız'ın tahliyesine karar verildi.

Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 85 sanıklı dava, İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile gazeteci Ercan Gün katıldı. 5 tutuksuz sanığın da hazır bulunduğu duruşmaya, bazı hükümlü veya sanıkların Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada, müdahil Dink ailesini ise avukatları temsil etti. Duruşmada sanıklar, sanık avukatları ve Dink ailesinin avukatlarının talepleri alındı.

AKYÜREK: GÖREVİNİ İHMAL EDEN BEN DEĞİLİM

SEGBİS ile duruşmaya bağlanan tutuklu sanık eski emniyet müdürü Ramazan Akyürek, "Koruma tahsis etmeyen emniyet müdürü değilim. Cinayet öncesi geçen 8 aylık sürede konuyu takip etmesi, gerekirse operasyon yapması gereken Trabzon emniyet müdürü değilim. Bilerek veya bilmeden görevini ihmal eden kişi ben değilim" dedi.

Tahliyesini talep eden Akyürek, "Görevini ihmal edenler bugün ortaya çıkmış durumda ama tutuksuz yargılanıyorlar. Bense 40 aydır tutukluyum. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Tutuklu sanıklardan dönemin İstanbul Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube görevlisi Muharrem Demirkale ise, "Tahliye talep etmiyorum çünkü ben suçsuzum" dedi.

10 SANIK İÇİN TUTUKLUĞA DEVAM KARARI

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık dönemin mülkiye müfettişlerinden Şükrü Yıldız'ın, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı süre gerekçeleriyle tahliyesine karar verdi. Heyet, Şükrü Yıldız hakkında yurt dışına çıkış yasağı da koydu.

Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek, eski Trabzon Jandarma Alay Komutanı Ali Öz ve gazeteci Ercan Gün'ün de aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma, 10-11 ve 12 Temmuz'da görülecek. (İSTANBUL/DHA)