CHP'liler ve sendikalar İsrail ve ABD'yi protesto etti

CHP İstanbul İl Örgütü, Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından öldürülmesini İsrail Başkonsolosluğu, Birleşik Metal-İş ve Nakliye-İş ise ABD başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımasına tepki gösteren Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından öldürülmesine karşı protesto eylemleri sürüyor.

CHP İstanbul İl Örgütü, protesto eylemi için saat 20.00 sıralarında Levent'te bulunan İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı.

'SORUNU ÇÖZMEK YERİNE MASUM İNSANLARI ÖLDÜRMEYİ TERCİH EDİYORLAR'

Grup adına CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu basın açıklaması yaptı. Kaftancıoğlu, "Filistin'de yaşananlar büyük bir katliam, bir insanlık dramıdır. Binlerce masum Filistinlinin yaralandığı, 62 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. Bu dramın en önemli sebebi, Filistin sorunun çözümsüzlüğü, başta ABD olmak üzere bütün güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail'in insanlık dışı tutumudur. Filistin sorunu çözülmeden, Orta Doğu'da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır. İsrail Filistin halkının meşru temsilcileri ile sorunu çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD Büyükelçilik binasının İsrail'in 70'inci kuruluş yıl dönümünde Kudüs'te açılıyor olması büyük bir provokasyondur. ABD'yi bu yanlış politikasını terk etmeye, İsrail'i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından iftar saatinin girmesi nedeniyle il örgütü tarafından gruptakilere kumanya dağıtıldı. CHP'liler daha sonra buradan ayrıldı.

SENDİKALAR ABD BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDEYDİ

Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs'te büyükelçilik açması ve ardından yaşanan olaylarda 62 kişinin hayatını kaybetmesini protesto etti.

Sloganlar atarak Sarıyer'deki ABD Başkonsolosluğu'nun önünde gelen grup, "Katil ABD, Siyonist İsrail Kudüs'ten Defol, Filistin Halkı Yalnız Değildir" pankartı açtı. İki sendika adına yapılan ortak basın açıklamasını Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu okudu. Serdaroğlu, "Bizler Türkiye işçi sınıfı olarak bir kez daha dünyanın dört bir yanında siyonist işgale ve onun emperyalist destekçilerine karşı direnen Filistinli kardeşlerimizi selamlıyor onların mücadelesinde on yıllardır olduğu gibi bugün de omuz omuza duracağımızı belirtiyoruz. Türkiye'deki işçiler her zaman olduğu gibi Filistin halkının yanındadır" dedi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. (İSTANBUL-DHA)