Ahmet Hakan: Atay'a gözaltı bana gözdağı! Barış Atay: Gözaltına alınarak mağdur etmişim!

Barış Atay gözaltına alındı, Ahmet Hakan 'mesaj bana' dedi! Hürriyet yazarı, 'haddini bildirin' yazısı sonrası oyuncu Barış Atay'ın gözaltına alınmasıyla polisin kendisine, "Bak işte bir gözaltıyla hem kutuplaştırmayı daha da derinleştirdik, hem de seni 'tetikçi' durumuna düşürdük" mesajı verdiğini öne sürdü. Atay ise tepkisini, "Gözaltına alınarak Ahmet Hakan'ı mağdur etmişim sanırım" sözleriyle dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltı alınan oyuncu Barış Atay dün gece serbest bırakıldı. Atay'a yönelik gözaltı kararı kadar, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın bir gün önce yayınlanan, 'Lütfen bu adama haddini bildiriniz!' başlıklı yazısı da tepki çekti. Ahmet Hakan'ın katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yle ilgili programı yeniden gündem oldu. Ahmet Hakan ise bugünkü yazısında, Atay'ın gözaltına alınmasının 'aslında polisten kendisine bir mesajı olduğunu' iddia ederek yeni bir tartışma başlattı. Hakan, bu mesajın "Bak işte bir gözaltıyla hem kutuplaştırmayı daha da derinleştirdik, hem de seni 'tetikçi' durumuna düşürdük" olduğunu savundu.

Atay, Soma'da bir işçiyi tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in özür mesajının ardından Twitter'dan, "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz" diye yazmıştı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ise bu mesaj sonrası, "Lütfen bu adama haddini bildiriniz!" başlıklı bir yazı kaleme alıp Atay'ı hedef haline getirmişti. Yazı sonrası 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltına alınan Atay, dün gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Barış Atay'ın gözaltına alınmasına ünlü isimlerden tepki: Zalimin daha özgür olduğunu gördük!Barış Atay'ın gözaltına alınmasına ünlü isimlerden tepki: Zalimin daha özgür olduğunu gördük!

'POLİSTEN CEVAP GELDİ'

Olaya bugün yine köşesinde yer veren Hakan, "Benim çağrım polise, savcıya değil  Muharrem İnce ve Meral Akşener’eydi" dedi. Atay'ın söz konusu tweetinin AK Partililer tarafından elden ele dolaştırıldığını ve "AK Parti’ye yönelik eleştirilerinizi falan bir tarafa bırakın. Safları sıklaştırın..." mesajı verildiğini kaydeden Hakan, şu ifadeleri kullandı:

"Benim çağrım Muharrem İnce’yeydi, Meral Akşener’eydi.

Ama cevap polisten geldi.

“Şak” diye gözaltına aldılar adamı.

*

Sanırım bana şöyle bir mesaj veriyorlar bu gözaltıyla:

- Yok öyle yağma Ahmet Hakan! Kutuplaşmayı ve kutuplaştırmayı biz de en az Barış Atay kadar severiz.

- Bu oyunu bozamazsın Ahmet Hakan! Bak işte bir gözaltıyla hem kutuplaştırmayı daha da derinleştirdik, hem de seni “tetikçi” durumuna düşürdük."

ATAY'DAN YANIT

Barış Atay ise Ahmet Hakan'ın bu yazısına Twitter hesabından yanıt verdi. Atay "Gözaltına alınarak Ahmet Hakan Coşkun'u mağdur etmişim sanırım" dedi.