Güven Bakır toprağa verildi

Arkeolog Güven Bakır için tören düzenlendi. Bakır’ın cenazesi Urla İskele Mezarlığı’na defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- Tedavi gördüğü Özel Su Hastanesi’nde yaşamını yitiren Arkeoloji camiasının duayenlerinden Klazomenai Kazısı Eski Başkanı Prof. Doktor Güven Bakır son yolculuğuna uğurlandı.

Uzun yıllar Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanlığı ve Urla Klazomenai Antik Kenti Başkanlığını sürdüren Prof. Dr. Güven Bakır için ilk tören Urla iskeledeki Zeytinyağı İşliği’nin bulunduğu Klazomenai kazı alanında yapıldı. Bilinen en eski zeytinyağı işliği olan 4 bin 600 yıllık bu işlik Güven Bakır’ın başkanlığını yaptığı kazı ekibi tarafından ayağa kaldırılmıştı.

Zeytinyağı İşliğinde yapılan törenden sonra Urla Merkez Camii’nde Güven Bakır için cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Bakır’ın yakınları, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

'GÜVEN BAKIR’IN ÇOK ÖZEL YÖNLERİ VARDI'

Güven Bakır’ın öğrencisi, Klazomenai Kazı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Ersoy törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Klazomenai Güven hoca için çok önemliydi. 18 -19 yaşlarında gençler olarak bizler kendimizi onun yanında bulduk. O dönemdeki pek çok arkadaşımızda şu anda burada. Güven Bakır’ın çok özel yönleri vardı. Rasyonel bir insandı ama aynı zamanda duygusal zekası çok fazla olan bir kişilikti. Kendisiyle akıl noktasında bağ kuran insanlarla müthiş bir iletişim kurardı. Bu derinlikli kişiliğinin içinde bir yönü daha vardı hocamızın. Onunla temas eden herkes onun coşkulu halinden, tutkulu yaşamından, esprilerle diline vuran zekasından etkilenmiştir. Pervane böceği gibi insanları çekiyordu ama bazen de yakabiliyordu. Cömert kişiliği sayesinde hepimiz kendi yolunu bulmak noktasında büyük yararlar sağladık. Bilgiyi şırınga ederek değil, yöntem göstererek bizi bambaşka ufuklara taşıdı. Bizim öğrencileri olarak işimiz artık çok zor. Çok büyük bir kayıp. Umarım layıkıyla bu yolda devam ederiz’’