Erdoğan, Ruhani ve Putin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüştü. Görüşmelerde, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırısı ele alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüştü. Görüşmelerde, İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açması ele alındı.

DHA'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Erdoğan ve Ruhani görüşmesinde, ABD’nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze’de Filistinlileri hedef alan saldırıları değerlendirildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT), cuma günü İstanbul’da gerçekleştireceği olağanüstü toplantının Müslümanların ortak tavır sergilemeleri açısından büyük önem taşıdığını belirten Erdoğan ve Ruhani, BM nezdinde de konunun takipçisi olacaklarını vurguladılar.

Erdoğan, daha sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan'ın, Filistinli göstericilerin İsrail askeri tarafından öldürülmesinin utanç verici olduğunu belirttiği aktarıldı.

Erdoğan, 18 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu ifade edildi.