Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'e hapis

Uyuşturucu davasında Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren için hapis cezası kararları çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanıkları arasında ünlü isimlerin de bulunduğu uyuşturucu davasında karar çıktı. Oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, şarkıcı Cenk Eren ve menajer Selin Boronkay'ın da yargılandığı davada 34 kişi hakkındaki kararlar açıklandı.

Mahkeme Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'ya, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası verdi. Cenk Eren ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

NEDEN DAVA AÇILMIŞTI

İstanbul Narkotik Polisi, 2013 yılının Ocak ayında yaptığı operasyonda oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, ve şarkıcı Cenk Eren'i “uyuşturucu temin etmek" suçundan gözaltına almıştı. Bir süre karakolda kalan Gizem Karaca, Cenk Eren ve Çağatay Ulusoy daha sonra serbest bırakılmıştı. 'Uyuşturucu madde kullanmak ve temin etmek' suçunda dava açılan ünlü oyuncular mahkemeye çıkıp ifade vermişti.

'UYUŞTURUCU TEMİN ETMEDİM'

İlk ifadesinde Kimseye uyuşturucu temin etmediğini belirten Çağatay Ulusoy, “Bizim camiada birçok kişi esrar içiyor. O dönemde Emir’in Yolu dizisinde oynuyordum. Psikolojik ve ruhen sıkıntılı bir dönemdeydim. Daha fazla içmeye başladım, kimseye uyuşturucu temin etmedim” savunmasını yapmıştı.

Mahkeme heyeti de Ulusoy'un tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

Dava savcısı Emin Ateşağaoğlu, esas hakkındaki mütalaasında Çağatay Ulusoy, Cenk Eren olarak tanınan Yüksel Venedik, Gizem Karaca ve Selin Boronkay’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi için, "Uyuşturucu madde kullanmak" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemişti. Mütalaada Cenk Eren’in, kullanmak amacıyla satın aldığı uyuşturucu maddenin parasını banka kanalıyla yolladığı belirtildi. Selin Borankay’ın evinde yapılan aramada 3 gram bonzai, 39.4 gram esrar, 1 adet extacy bulunduğu belirtilen mütalaada, sanıklardan Çağatay Ulusoy’un da satın aldığı uyuşturucu maddeleri kendisinin veya Gizem Karaca’nın evinde birlikte kullandıkları belirtildi. Çağatay Ulusoy’un evinde 4.5 gram toz esrar, 3.4 gram esrar bulunduğu ve kan ve idrar tahlilinde de uyuşturucu maddenin tespit edildiği belirtilen mütalaada, Gizem Karaca’nın kan ve idrar örneğinde de uyuşturucu maddenin tespit edildiği belirtildi.

15 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANIYORLARDI 

İddianamede, uyuşturucu çetesinin liderinin sanık Şeref Deniz olduğu öne sürülerek, asıl adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren’in, sanıklardan Tolga Disanlı, Alp Parlar ve Cengiz Esmer’den temin ettiği kokaini evinde kullandığı ve uyuşturucu maddeyi getiren şahısların da evine teslim ettiği iddia edilmişti. Cenk Eren’in, soruşturma kapsamında bahsedilen suç örgütleriyle herhangi bir hiyerarşik ve organik bağı olmadığı kaydedilen iddianamede, Eren’in savunmasında uyuşturucu kullanmadığını iddia ettiği ancak alınan biyolojik örneklerinden yapılan tahlilde kokain kullandığının tespit edildiği bilgisi verilmişti.

ÇAĞATAY ULUSOY KİMDİR?

Çağatay Ulusoy 1990 yılının Eylül ayında doğdu. Mankenlik yaptığı sırada 2010 yılında Best Model yarışmasının birincisi olarak dikkatleri üzerine çekti. Aşk-ı Memnu ve Maskeli Balo dizilerinde konuk oyuncu olarak rol aldı. Asıl ününü Adını Feriha Koydum dizisi ile yaptı.

GİZEM KARACA KİMDİR?

Gizem Karaca, 1992 yılında İstanbul’da doğdu. Muhteşem Yüzyıl'ın ilk 4 bölümünde küçük roller aldıktan sonra Miss Turkey 2011 güzellik yarışmasında 2. oldu. 2012 yılında yayınlanan Eve Düşen Yıldırım adlı dizide başrol oynadı. Daha sonra Emir'in Yolu, Benim Hala Umudum Var, Seni Seviyorum Adamım, Güzel Köylü, İstanbul Sokakları gibi yapımlarda rol aldı.

CENK EREN KİMDİR?

Esas adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren, 1966 yılında Ankara’da doğdu. Liseden mezun olduktan sonra Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu’nda 1 sene dansçı olarak görev aldı. Sahne hayatına başlamadan önce arkadaşı Cenk Eren adını aldı. Müzik hayatına Ankara’da çeşitli gece kulüplerinde sahne alarak başladı. 1985 yılında, “Ankara Radyosu Çok sesli Gençlik Korosu”nda korist olarak görev aldı. Sahne çalışmaları ağır basınca Ankara Radyosu’ndan istifa edip, gece kulübü çalışmalarına devam etti. 1995 yılında ilk albümü “Ve Cenk Eren” piyasaya çıktı. Aynı dönemde İstanbul’da sahne almaya başladı. 2000 yılında Star TV’de öğleden sonra kuşağında “Yıldız Savaşları” isimli TV programını gerçekleştirdi. 2002 yılında Nükhet Duru ile “Muhteşem İkili” projesine başladı. İkili, İstanbul Günay Restaurant'ta başlayan bu projeyi çeşitli organizasyonlarda ve Show TV'de bir TV programında devam ettirdi. Türkiye’nin belli başlı bütün büyük müzikhollerinde çalıştı. 7 albüm yaptı. (HABER MERKEZİ)