Bilal Erdoğan yeni vakıf kurdu

Bilal Erdoğan YETEV adında yeni bir vakıf daha kurdu. Vakfın kuruluş amacı, devletin kamu hizmetlerindeki yükünü azaltmak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan  bir vakıf daha kurdu. Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) adıyla kurulan vakfın mal varlığı 500 bin lira olarak kayıtlara geçti.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre vakfın amacı Rezmi Gazete'de yayımlanan kuruluş kararında şöyle açıklandı: “Devletin kamu hizmetlerindeki yükünü azaltmak amacıyla ‘eğitim’in gelişmesi için her türlü katkıda bulunmak ile eğitim hizmetlerini ifa etmek ve gençliğin gelişimine katkı sağlamak ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmektir.”

Kuruluş yeri İstanbul olan vakfın kapanması durumunda mal ve hakları yine Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA’ya devredilecek. Vakfın yönetim kurulunda, Haydar Sancak, Mehmet Büyükekşi, Vahap Küçük, Hikmet Cem Ocakçı ve Ramazan Salman yer alıyor.

Bilal Erdoğan son olarak mezun olduğu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin adıyla, geçen ocak ayında kurulan  'Kartal Eğitim Vakfı'nın kuruluşuna eşlik etmişti.