Turgut Kazan: Demirtaş'ı Osman Bölükbaşı'yla karşılaştırmak daha doğru olur

Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, Bahçeli'nin 'af' önerisine tepki gösterdi. Kazan "Bizim siyasetçilerimizin uydurduğu, 'kader kurbanı' yalanına sığınarak, kanlı katilleri affetmek kimsenin hakkı değildir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'af' önerisi hakkında konuştu. Kazan, "Af çıkacaksa, yalnız siyasal nitelikli suçlar için çıkar" dedi.

Bahçeli, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması çağrılarına karşı çıkarak, "Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?" diye sormuştu. İstanbul Barosu'nun eski başkanlarından avukat Turgut Kazan, Bahçeli'nin açıklamalarına tepki göstererek, "Bizim siyasetçilerimizin uydurduğu, kader kurbanı yalanına sığınarak, kanlı katilleri affetmek kimsenin hakkı değildir. Af çıkacaksa, yalnız siyasal nitelikli suçlar için çıkar. Bu gerçek böyle bilinmelidir" dedi.

Bahçeli'den kısmi af çağrısıBahçeli'den kısmi af çağrısı

Kazan Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bahçeli, MHP’nin Osman Bölükbaşı’ndan devralındığını herhalde biliyordur. İşte o Bölükbaşı, tutukluyken 1957 seçimlerine girdi. Seçildi, Ankara Cezaevi'nde yemin etti. Ve bu durum hep demokrasi ayıbı sayıldı. Eğer, Demirtaş’la bir karşılaştırma yapılacaksa, doğru olanı budur" sözlerine de yer verdi.

Bahçeli 'yiğit' dedi Çakıcı'dan HDP'ye tehdit geldiBahçeli 'yiğit' dedi Çakıcı'dan HDP'ye tehdit geldi