Muharrem İnce Konya'da: İsrail'e posta koyup gibi yapıyor arkada anlaşıyorlar

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, ABD’nin Kudüs kararının bölgede yeni gerginliklere yol açabileceğini söylerken hükümeti de uyardı:  “Geçmişte Gazze'ye gideceğim, Gazze’ye abluka kalkacak, dedi. Gazze’ye değil, Gebze'ye gitti. Yeni bir Filistin sömürüsü başlayacak yeni. Yazıktır, günahtır. Orada müslümanlar ölüyor, acı çekiyor, yapma. Doğru düzgün politika izle. İsrail'e posta koyuyor gibi yapıp, arka planda anlaşma. Müslümanların kanına girme, kullanma, incitme. Müslümanlara yalan söyleme” dedi.

Google Haberlere Abone ol

KONYA – EREĞLİ - CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kampanyasının 10. gününde Konya'ya geldi. İlk adresi olarak Konya Ereğli’ye giden İnce burada, 'bıktık, sıkıldık, tamam' dövizleri, 'Türkiyem kazanacak' afişleri ile karşılandı. Ereğli Meydanı'nı dolduran vatandaşlar sık sık "hak, hukuk, adalet", "Mustafa Kemal'in askerlerimiz", "Türkiye'ye güvence Muharrem İnce" sloganları attı.

'BİZ YSK'DAN ENDİŞELİYİZ'

'Bu seçimlerden umutlu musunuz?' diye sorduğumuz katılımcılar, "Çıkmayan candan umut çıkmaz. İnşallah tek çare Muharrem İnce", "Çok umutluyuz" yanıtları verirken seçim güvenliği ile ilgili, "Biz sandıkları koruduk, bu seçimde de koruyacağız ama YSK'dan endişeliyiz" görüşünü dile getirdiler.

Miting öncesi çok sayıda çocuk ve genç sahneye çıkarak ellerinde Türk bayrakları ile 10. Yıl Marşı'nı söyledi. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde kürsüye çıkan Muharrem İnce ilk olarak tüm katılımcılardan akıllı cep telefonlarını çıkarmasını istedi. “Bir hükümetin bir de milletin medyası var” diyen İnce, “Onlar ne manşeti atarsa atsın millet 24 Haziran'da manşeti atacak” dedi.

ABD'nin Kudüs kararını eleştiren İnce şunları söyledi;

BÖLGEDE YENİ ÇATIŞMALAR DOĞURABİLİR: ABD’nin bu tavrı Ortadoğu'ya barış getirmez. Kudüs sadece Filistin İsrail için değil Müslümanlar için mübarek yerlerden biridir. Kosova’daki Müslümanı da Ereğli’deki Müslümanı da ilgilendirir. Gönlünde yeri vardır Müslümanların. Yapılan iş yanlıştır. 1980'de BM'nin kutsal Kudüs’ün statüsünü ve karakterini değiştirme diye kararını bir kez daha hatırlatıyorum. Daha geçtiğimiz günlerde 128 devlet ABD kararını kabul etmedi “hayır” dedi. Bu davranışlarla bölgede yeni gerginlikler, yeni çatışmaları doğurabilir.

Trump'ın elçiliği açıldı, İsrail Filistinlileri gerçek mermi ile vuruyorTrump'ın elçiliği açıldı, İsrail Filistinlileri gerçek mermi ile vuruyor

GAZZE'YE DEĞİL GEBZE'YE GİTTİ: Filistin konusu son yıllarda siyasi istismar konusu oldu. Bu konuda en güzel açıklamayı Numan Kurtulmuş yaptı. Kutluyorum onu ama bu açıklamayı Kültür Bakanı iken değil HAS Parti başkanı iken yaptı. Kurtulmuş, “İsrail en büyük zaferlerini AKP döneminde yaptı” dedi. Doğru söylüyor. Türkiye’de şimdi bir yeni Filistin sömürüsü başlayacak. Geçmişte Gazze'ye gideceğim, Gazze’ye abluka kalkacak dedi. Gidebildi mi Gazze’ye? Gazze’ye değil, Gebze'ye gitti. Yeni bir Filistin sömürüsü başlayacak yeni. Yazıktır, günahtır. Orada Müslümanlar ölüyor, acı çekiyor, yapma. Doğru düzgün politika izle. İsrail'e posta koyuyor gibi yapıp, arka planda anlaşma. Müslümanların kanına girme, kullanma, incitme. Müslümanlara yalan söyleme.

SEN HİÇ TÜPRAŞ, PETKİM YAPTIN MI?

CHP’ye “sen tünel köprü yaptın mı?” diye sorulduğunu söyleyen İnce “Ben sana sorayım. Sen hiç Şeker Fabrikası, Sümerbank, TEKEL, TÜPRAŞ, PETKİM yaptın mı? Habire sattın. Köprü yapmak ufak iş. 50 yıl önce Demirel birinci köprüyü, Özal ikinci köprüyü, Erdoğan üçüncü köprüyü yaptı. Yarın da İnce dördüncü köprüyü yapar. Bu kolay iş. Ama gönüller arasında, gönülden gönüle köprü yapmak kurmak zor” dedi.

'HAKKARİ’DE BENİM GİBİ MİTİNG YAPSIN'

Hakkari’de İzmir Marşı eşliğinde Türk bayrakları ile miting yaptığını söyleyen İnce, “Benim yaptığımı Hakkari’de yapabilir misin? Benim yaptığım gibi. Taşıyarak değil. Sağdan soldan taşıma. Benim mitingimde bir tane taşıma yoktu. Hepsi Hakkariliydi. Zaten bizim taşımaya paramız yok. Gariban Cumhurbaşkanı adayıyız. Millet garibansa Cumhurbaşkanı adayı da garibandır. Bir şeyi anlamıyorum. Ben 16 yıldır milletvekiliyim. Aynı maaşı aldım. Ben gariban kaldım o nasıl zengin oldu?” dedi.

'BEN GARİBAN DEĞİL ONDAN DAHA ZENGİNİM'

En büyük projesinin huzur olduğunu söyleyen İnce şöyle devam etti; “Onun projesi köprüymüş. Benim projem huzur. Bana gariban diyor ya ben gariban değilim, ondan çok daha zenginim. Ben özgürlüğüme düşkünüm. 81 milyonu seviyorum. Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye ayırmam. Doğulu Batılı diye ayırmam. AK Partili-CHP’li diye  ayırmam. 81 milyonu seviyorum. Onun için benim gönlüm zengin” dedi.

‘AKP DEĞİL AK PARTİ DİYECEĞİM’

İnce huzurun nasıl başarılacağıyla ilgili ise şunları söyledi; “İnsanları seveceğiz, kimseyi ayırmayacağız. Birincisi toplum olarak barışacağız. Gerginlik yok. AKP değil, AK Parti diyeceğim. Onları da incitmeyeceğim. İkincisi büyüyeceğiz. Üçüncüsü bölüşeceğiz. Adil bölüşeceğiz. Gelir dağılımı adaletsizliğini sona erdireceğiz. Hukuk devleti olacak önce. Mahkemenin kararlarına herkes güvenecek.”

‘YARGIÇLAR AYAĞA KALKMAYACAK BENİ DE YARGILAYACAK’

Hakimlerin, yargıçların çay toplayıp düğme iliklediğini söyleyen İnce, “Benim Cumhurbaşkanlığımda hiçbiri ayağa kalkmayacak. Çünkü beni de yargılayacaklar” dedi. Erdoğan’ın faizler düşecek sözlerini hatırlatan İnce, “24 Haziran'da faizler düşecek evet. Benim geleceğimi o da anladı” dedi.

‘BEN GELİNCE FAİZ İNİYORSA SEN DE İN KARDEŞİM’

Erdoğan’ın “Beni koltuktan indirmek istiyorlar” sözlerine yanıt veren İnce, “Vallahi billahi değil. Seninle ne derdimiz olur. Bizim derdimiz millet. Dolar, faiz, mazot, benzin düşsün. Benim derdim bunları indirmek. Ben gelince bunlar iniyorsa sen de in kardeşim ne olacak” dedi.

‘DENİZE DÖKÜLEN DALGAYLA GERİ GELEBİLİYOR’

Üniversite öğrencilerine burs, öğrencilere ücretsiz müzelere giriş gibi vaatlerde bulunan İnce, Erdoğan meydanlarda “CHP pislik, çöplük, tezek” diyeceğini, “ben gelecek diyeceğim, çocuklar diyeceğim. “CHP pislik, çöplüktür” laf mı? Ben de sana “Testinin içinde ne varsa ağzından o akar” derim. Cumhuriyetinin kurucusu Aziz Atatürk 30 Ağustos 1922’de pisliği denize dökmüştü ama demek dalgayla geri gelebiliyor” dedi.