Cumhurbaşkanlığı karşısına güvenlik üssü!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği arazisine güvenlik yerleşkesi yapılacak. Uçaklar için de radar kurulacağı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beştepe’deki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) alanına yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra gündeme gelen güvenlik kaygılarını giderecek bir yapılaşmaya gidiliyor.

Birgün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın karşısında yer alan ve Gazi Orduevi'nin de içinde bulunduğu arazi ile ilgili imar planı değişikliği için harekete geçildi. AOÇ içerisinde 1. Derece Doğal ve Tarihi SİT Alanı'nda kalan Gazi Orduevi'nin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı teklifi 18 Nisan'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından onaylandı. Plan, 7 Mayıs günü Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı.

DEĞİŞİKLİK SIĞINAK VE RADAR İÇİN

Edinilen bilgiye göre, plan değişikliği, içinde sığınak ve radar bulunan bir yapılaşma amacıyla yapıldı. Dört katlı binaların da yer aldığı kompleks, Saray’ın güvenliğini sağlama amaçlı yapıları içeriyor.

'ÜS YAPILMASI MANİDAR'

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "AOÇ arazisi iken 1978 yılında Milli Savunma Bakanlığı’na devredilen ve askeri alan olarak kullanılan Gazi Ordu Evi Kaçak Saray’ın yapılması ile uzun süredir gündemdeydi. Askerlerin sosyal ihtiyaçlarını karşılayan alanda plan değişikliği ile uygulama hükümlerine ‘Askeri Alanda Devletin Güvenlik Ve Emniyeti İçin Zaruret Arz Eden, Harekat Ve Savunmaya Yönelik Yapılar İle Karakol, Nöbetçi Kulübesi, Sığınak Radar İstasyonları gibi yapılar yapılabilir’ denmiştir. Kaçak Saray'ın tam karşısında bulunan bu alana devletin güvenliğini ve emniyeti zarureti gerekçesi ile radar istasyonu kurması, üs yapması manidardır” dedi.