Mitinge giden Hakkarililer Muharrem İnce için ne dedi?

Hakkarililere, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitingini ve verdiği mesajları sorduk. İsmail Akbulut, "CHP tarihinde ilk defa Hakkari'de böyle bir miting yaptı" derken; Rahmi Balıkesir, "İnce'nin, bir arada yaşam vurgusu güzel bir etki yarattı" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Hakkari mitinginde konuştu. İnce'nin, mitingi HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'la yaptığı görüşmenin ardından gerçekleşti. Mitinge katılanlar İnce'nin "barış, kardeşlik, bir arada yaşam" mesajlarını olumlu bulduklarını söylüyor. CHP'nin Kürt illerinde çalışmalarını daha da yaygınlaştırması gerektiğini vurgulayan Hakkarililer, "Aynı gemideyiz. Bu seçimde iş, aş, para önemli değil" diyor.

'BU KONUŞMALARI TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR TARAFINA GÖTÜRECEĞİNE İNANIYORUM'

İsmail Akbulut, "Genel olarak miting çok kitlesel geçti. Bence CHP tarihinde ilk defa Hakkari'de böyle bir miting yaptı" diyor. Akbulut, İnce'nin Kürt sorununa ilişkin Hakkari'de verdiği mesajları Türkiye'nin birçok yerinde de söyleyeceğine inandığını belirtiyor; "Muharrem İnce'nin Kürt meselesine ilişkin burada söylediklerini Türkiye'nin dört bir tarafında söyleyeceğine inanıyorum. Şu ana kadar hangi siyasetçi buraya geldiyse burada söylediklerini ülkenin farklı yerlerinde söylemedi. Ama İnce konuştuğu her yerde barışı, kardeşliği getireceğini söylüyor. İkinci tura Demirtaş kalırsa bizim adayımız belli. Ama Demirtaş ikinci tura kalmazsa Muharrem İnce bugünkü konuşmalarından sonra çok ciddi bir oy alacak."

Akbulut, CHP'nin bölgedeki ziyaretlerini daha sık yapması gerektiğini söylüyor; "CHP'nin daha önce bölgedeki insanların acılarını sırtlaması gerekiyordu. Buradaki sahayı boş bırakmaları, halkta CHP'ye karşı kırılmalar yarattı. Ama bu son dönemde değerlendirdiğimizde milletvekili heyetlerinin gelmesi görüşlerimizi değiştiriyor diyebiliriz."

Edirne meydanında 'Kürt' mesajı: CHP tek tek kapılarına gitmeliEdirne meydanında 'Kürt' mesajı: CHP tek tek kapılarına gitmeli

'YANINA GİTTİM TEBRİK ETTİM'

Mitinge katılan Abdurrahman Tekçe ise gözlemlerini şöyle anlatıyor; "Muharrem İnce'nin bence burada verdiği mesajlar bütün Türkiye'yi rahatlatacak mesajlardı. Hem ekonomi, hem barış, hem de eğitime yönelik verdiği mesajlarını çok kıymetli buldum. Kendisi bence Türkiye'nin siyasetini çok iyi biliyor. Miting başlamadan önce yanına giderek tebrik ettim. Kendisine buraya çok geç geldiğini de söyledim. Cumhuriyet Halk Partisi bence tarihinde ilk defa böyle bir miting düzenledi. Yağmura rağmen millet mitingi terk etmedi. Bugünkü tablodan sonra Hakkarililerin ikinci turda kesinlikle İnce'ye oy vereceğini düşünüyorum."

'DEMİRTAŞ'LA YAPTIĞI GÖRÜŞME BİZDE OLUMLU YANKI BULDU'

İnce'nin dün HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesini önemli bulduğunu söyleyen Rahmi Balıkesir, "İnce'nin Selahattin Demirtaş'a olan yakınlığı ve ilgisi bizi etkiledi. İnce'nin, bir arada yaşam vurgusu da, bizim üzerimizde güzel bir etki yarattı. Bu seçimde nasıl bir tablo ortaya çıkacak belli değil. Seçim sürecinde atılacak adımları izleyeceğiz. Ona göre bir seçim yapacağız. Ama CHP'nin ittifaka HDP'yi almaması ciddi anlamda tepkiyle karşılanıyor. HDP bu ittifaka alınmalıydı. Sonuçta biz bu ülkede beraber yaşıyoruz." yorumunda bulunuyor.

.

'İNCE'NİN DOKUNULMAZLIKLARLA İLGİLİ TAVRI ORTADA'

Mitinge katılanlardan Emin Ertuş, İnce'yi yıllardır yakından takip ettiğini vurguluyor; "Burada yaptığı konuşmasında adalet vurgusu çok önemliydi. İnce, konuşmasını Hakkari'ye özel olarak yapmadı. Edirne'ye gitse de bu Kürt meselesine ilişkin aynı konuşacak. Birileri her ne kadar inkar ederlerse etsinler Doğu ve Güneydoğu'da aş, iş ve para insanların umurlarında değil. Mesele insanların gönüllerini kazanma. İnce ikinci tura kalırsa yüzde 95 civarında Hakkari'den oy alacak. Selahattin Demirtaş'a oy verecek çoğu kişi sırf Muharrem İnce, Tayyip Erdoğan'ın karşısında kazansın diye oy verecek.

'DEMOKRASİDEN BAHSETMEK İMKANSIZ'

Ertuş, Muharrem İnce'nin "Hepimiz aynı gemideyiz" cümlesinin önemli olduğunu vurguluyor; "Bugüne kadar CHP hiç 'ben muhalefet yaptım' diye havaya girmesin. Erdoğan'ın karşısındaki tek güç HDP'ydi. Gemi batarsa Kürt ve Türk birlikte batar. Artık Türk ve Kürt cümlesini bırakmamız gerek. Biz hukuku evrensel değerlere ulaştırmadan 'ben demokratım' diyemeyiz. Bugün vekillerimizin vekillikleri düşürülüyor. Halkın iradesine saygılı olamıyorsak demokrasiden bahsetmek imkansız. Bu seçimde aş ve iş hiç önemli değil. Türkiye'yi bu çıkmazdan nasıl çıkaracağız söylemlerine odaklanmamız gerekiyor." diyerek sözlerini tamamladı.