Muavinden tacize uğrayan yolcuya: Görmeden inanmam!

İstanbul'dan Ankara'ya otobüs ile seyahat eden H.A. arka koltuktaki erkek yolcunun tacizine uğradı. Çığlık atan genç kadının yardım istediği muavin, "Gözümle görmeden inanmam" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İstanbul'dan Ankara'ya Metro Turizm otobüsüyle seyahat eden 34 yaşındaki H.A. arka koltukta oturan bir erkeğin tacizine uğradı. Uyuduğu sırada üzerinde hissettiği el ile uyanan kadının çığlık sesleriyle otobüsün ışıkları açıldı. Yardım istediği muavinin kendisini 'hukukçu' olarak tanıtarak, "Gözümle görmeden inanmam" dediğini aktaran H.A. yaşananları anlattı.

MUAVİN: HER BÖYLE DİYENİN DEDİĞİYLE BİR ŞEY YAPSAK...

İstanbul'dan Ankara'ya iş için seyahat eden H.A. dün gece yarısı Metro Turizm'e ait bir otobüse bindi. H.A.'nın iddialarına göre uyuduğu sırada arka koltukta oturan bir yolcu eli koltuk arasından 34 yaşındaki kadının üzerine uzattı. Eli hissederek uyandığını ve çığlık attığını söyleyen H.A. görevli muavinden yardım istedi. Arkasında oturan kişi tarafından taciz edildiğini, derhal polisin aranmasını istediğini söyleyen genç kadın muavinden, "Ben hukukçuyum, gözümle görmeden olaya inanmam. Her böyle diyenin dediğiyle birisine bir şey yapsak ohoo..." cevabını aldı. Şüpheli tacizi reddetmezken muavinin 'savunma' haline anlam veremediğini söyleyen H.A.'ya seyahatin kalanını muavin koltuğunda yapması teklif edildi.

'BİR DAHA OTOBÜS KULLANMAYACAĞIM'

Ankara'ya otobüsün planlanan süreden geç ulaştığını ve diğer yolcularla otobüs şoförü arasında kavga çıktığını aktaran H.A.'yı otobüs terminalinde polis ekipleri karşıladı. Şüpheli ve muavinden şikayetçi olan kadın Atatürk Orman Çiftliği yakınındaki karakolda ifade verdi. Otobüste yaşanan taciz ile ilgili soruşturma başlatıldı. Yaşananları ilk olarak Ekşi Sözlük üzerinden duyuran H.A. şunları söyledi: "Ben hayatımda böyle korkunç bir şey yaşamadım. Üzerimde birinin eli varken uyandım. Uyuduğum sırada eli ne kadar üzerimdeydi bilmiyorum. Uyandığım sırada ilk an elini koltuk arasından hemen çekemedi. Olayın ardından tacizci ağzını açmazken muavin tacizcinin avukatlığına soyundu. Bir yolcu da, 'Adamın sazı var, belki ona uzanmak istemiştir' gibi saçma bir yorum yaptı. Yanımda bir kız çocuğu oturuyordu. Benim yaşımı da küçük sanmış, korkup sesimi çıkaramayacağımı düşünmüş olabilir. Çocukların, kadınların bu tarz durumlarda sesini çıkarması gerekiyor. Bu tarz yorumlar yapan ve 'görmedim' diyerek savunan insanlara çok öfkeliyim. Bir daha otobüs kullanamayacağım."

Etiketler muavin taciz otobüs