TİHV'den annesini kaybeden Hamzaoğlu için çağrı: Son veda engellenmemeli

Annesi Saliha Hamzaoğlu'nu dün kaybeden Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'nun cenazeye katılabilmesi için TİHV bir açıklama yaptı. Hamzaoğlu, DTK eşsözcülüğünü yürütürken gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Onur Hamzaoğlu'nun annesinin cenazesine katılması için izin verilmesi çağrısı yaptı. Dün İzmir’de yaşamını yitiren Saliha Hamzaoğlu için başsağlığı dileği ile başlayan mesajda Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun, "barış, yaşam ve hakikatten yana sözleri nedeniyle" 17 Şubat 2018’den beri tutukluğu olduğu ifade edildi.

TİHV açıklamasında, "Annesinin cenazesine katılması için gerekli adımların ilgili makamlar tarafından derhal ve tereddüt edilmeksizin atılmasını bekliyoruz. 'Hükümlü ve tutuklulara yakınlarının hastalığı veya ölümü nedeniyle verilebilecek mazeret izni' yasa ve yönetmelik tarafından düzenlenmiştir. Söz konusu düzenlemenin Onur Hoca’ya uygulanmaması için hiçbir hukuki gerekçe bulunmadığını yetkililere hatırlatmak isteriz" denildi.

"Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu evrensel ölçekte değerli bir bilim insanıdır. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli halk sağlığı uzmanlarından birisidir. Bir hakikat anlatıcısı, insan hakları savunucusu ve barış aktivistidir" açıklama şöyle sonra erdi: "Maruz bırakıldığı haksızlık ve adaletsizliklere bir yenisi eklenmemelidir." (HABER MERKEZİ)

Etiketler tihv onur hamzaoğlu