Sadi Güven: 4 adayın başvurusu kabul edildi

YSK Başkanı Sadi Güven, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olmak için yapılan başvuruları karara bağladıklarını açıkladı. Güven; Doğu Perinçek, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, ve Vecdet Öz'ün başvurularının kabul edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, TRT Haber canlı yayınına katıldı.

100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenlerin başvurularını değerlendirdiklerini söyleyen Sadi Güven, "YSK başvurularla ilgili toplantısını yaptı. Cumhurbaşkanlığı için seçmeler tarafından aday gösterilmek isteyen 7 kişi başvurdu. Bunlardan 3 adayın başvurusu belge eksikliği nedeniyle reddedildi. Sayın Doğu Perinçek (Vatan Partisi Genel Başkanı), Sayın Meral Akşener (İYİ Parti Genel Başkanı), Sayın Temel Karamollaoğlu (Saadet Partisi Genel Başkanı) ve Sayın Vecdet Öz'ün (Adalet Partisi Genel Başkanı) başvuruları kabul edildi, sisteme tanıtıldı, her şey hazır, belgeler tamam" dedi.

Yarından itibaren seçmenler 4 kişinin adaylığı için ilçe seçim kurullarına giderek imza verebilecek.

3 BAŞVURU REDDEDİLDİ

Toplantıda alınan karar, Güven'in açıklamasından sonra YSK'nin internet sitesinde yayınlandı. Kararda, Necdet Can, Selami Karagöz ve ve Bülent Gürkut'un başvurularının, bilgi ve belge eksikliklerini tamamlamadıkları gerekçesiyle reddedildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)