Hamzaoğlu için çağrı: Yaşam savaşı veren annesini görebilsin

HDK, aylardır tutuklu bulunan halk sağlıkçısı Onur Hamzaoğlu'nun acilen serbest bırakılması için çağrı yaptı: "Annesini görmesi ve yanında olması için tutukluluk hali sona erdirilmeli."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDK Eş Sözcüsü ve halk sağlıkçısı Onur Hamzaoğlu, 17 Şubat tarihinden beri cezaevinde tutuklu bulunuyor. HDK, Hamzaoğlu için bugün bir çağrı yayımlayarak; "Onur Hamzaoğlu acilen serbest bırakılsın" dedi.

'DURUMU GİDEREK AĞIRLAŞIYOR'

Hamzaoğlu'nun annesi Salih Hamzaoğlu'nun hastanede yaşam savaşı verdiğini belirten HDK, Hamzaoğlu'nun annesini görmesi için serbest bırakılmasını istedi. HDK'nin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Onur Hamzaoğlu’nun tutukluluk hali ikinci bir cezaya dönüşmüş durumda ve telafi edilemeyecek bir mağduriyet yaşama aşamasında. Onur Hocamızın sevgili annesi Saliha Hamzaoğlu Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde bir süredir ağır hasta ve bugünlerde yaşam savaşı veriyor. Yoğun bakım servisinde yatmakta olan Saliha Hamzaoğlu’nun hayati tehlikesi devam ediyor ve durumu giderek ağırlaşıyor. Onur Hocamız, her an yaşamını yitirme olasılığı bulunan annesini görmesi ve yanında olması için tutukluluk hali sona erdirilmeli ve derhal serbest bırakılmalıdır." (HABER MERKEZİ)