HKP'liler için 7 günlük gözaltı kararı

1 Mayıs'ta gözaltına alınan HKP üyeleri için 7 günlük gözaltı kararı verildi. Karara yapılan itirazın reddedildiği belirtilen HKP açıklamasında, "Yasa hükümlerine göre ortada 7 günlük gözaltı kararı verdirecek bir durum yoktur" denildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İstanbul'da, 1 Mayıs'ta gözaltına alınan üyeleriyle ilgili açıklama yaptı.

HKP'nin, 1 Mayıs kutlamasının Taksim Meydanı'nda yapılmasını talep ettiğini belirtilen açıklamada, "Şimdiki yönetim son dönemlerde 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de gerçekleştirilmesini yasalara, hukuka, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarına aykırı olarak işçi sınıfımıza ve biz devrimcilere yasaklamıştır" denildi.

'7 GÜNLÜK GÖZALTI GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK'

Bu yılki 1 Mayıs anmasının da Taksim Meydanı'nda yapılmak istendiği ve HKP'lilerin gözaltına alındığı hatırlatıldı. Gözaltında olanlar için 7 günlük gözaltı süresi alındığı aktarılan açıklamada, "Soruşturmayı basın savcısı olmadığı gerekçe gösterilerek terörle mücadele savcısı yürütmüş, gözaltı süresini de bu savcı talep etmiştir. Buna karşı Partimiz avukatları, Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz etmiş, bu gözaltı süresinin yasaya aykırı olduğunu belirtmişlerdir. Bu itirazlarımız da reddedilmiştir" ifadelerine yer verildi.

7 günlük gözaltı kararının gözdağı olarak nitelendirildiği açıklamada, "Çünkü 2911 sayılı yasa hükümlerine göre ortada 7 günlük gözaltı kararı verdirecek bir durum yoktur" denildi. (HABER MERKEZİ)