'Erdoğan, Almanya'da seçim kampanyası düzenlemeyecek' iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların Almanya'da seçim kampanyası yapmayacağı öne sürüldü. DPA ve AFP ajansları, haberi Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bakanların, 24 Haziran seçimleri için Almanya'da kampanya düzenlemeyeceği iddia edildi.

DPA ve AFP ajanslarının Türkiye Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, kaynaklar "Seçim kampanyaları sırasında Cumhurbaşkanı ya da kabine üyelerinin Almanya'da Türk vatandaşlara yönelik konuşma yapması planlanmıyor" dedi.

Kaynaklar, Almanya'da Avrupalı olmayan siyasetçilere seçimlerden 3 ay önce seçim etkinliği düzenlememe yönündeki yasağa atıfta bulunularak, "Yasağın doğru olmadığını ve demokrasiye hizmet etmediğini düşünüyoruz. Çünkü seçmenler ne için seçimlere gittiğini bilmeli" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Geçen yıl gerçekleşen 16 Nisan anayasa referandumu öncesinde Türk siyasetçiler Almanya'da seçim etkinlikler düzenlemek istemiş, fakat izin verilmemesi üzerine iki ülke arasında gerginlik yaşanmıştı. Bunun üzerine Almanya hükümeti, Avrupalı olmayan siyasetçilerin seçimlerden 3 ay önce Almanya'da seçim etkinliği düzenlemesini yasaklamıştı. (KAYNAK: Deutsche Welle Türkçe)