HDP Eş Genel Başkanı Temelli: Bizim adayımız ülkenin türkülerini söyleyendir

Seçim çalışmaları kapsamında Kızıltepe’ye giden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki partililer, kentin belli bölgelerini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Mardin’in Kızıltepe ilçesine gitti. HDP milletvekilleri Erol Dora, Nimetullah Erdoğmuş ve Ali Atalan’ın da eşlik ettiği Temelli, kente bağlı Akçaköy köyü girişinde HDP'liler tarafından karşılandı.

Temelli ve beraberindekiler, şehir turunun ardından HDP ilçe binası önünde konuşma yaptı. "Sizlere aramızda olması gereken Gülser Yıldırım’ın selamlarını getirdim" diyerek konuşmaya başlayan Temelli "Bizim adayımız bu ülkenin türkülerini söyleyendir. Bizim adayımız Türkiye’nin adayıdır. Bizim adayımız yeni yaşamın savunucusudur. Bizim adayımız bu ülkenin türkülerini söyleyendir, bu ülkenin önünü açandır." ifadelerini kullandı.

Mardinliler ve DEDAŞ arasında yaşanan elektrik kısıntılarına da değinen Temelli "Koca Mardin halkı DEDAŞ’a tutsak olmuş. Elektrik kısıntıları işçiye, emekçiye zulüm. Bunu engellemenin yolu bu ülkeden kurtulmaktır.Bunlar müteahhitlerle, elektrik şirketleri ile kol kola girmişler, halkı sömürüyorlar. Halkın sömürüsüne bu elektrik şirketlerinin zulmünden kurtulmaya, müteahhitlerden kurtulmaya var mısınız. Bu zulme son vermeye var mısınız? İşte bu ses onları korkutuyor. Bunun için her türlü melaneti halkın başına sarıyorlar." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)