Mahmut Tanal: Bu görüntüleri biri bize anlatsın

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Harran'da çekildiğini belirttiği bir videoyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Videoda bir grup jandarmanın bir kişiyi coplarla darp ettiği görülüyor. Şanlıurfa Valiliği, görüntülerle ilgili idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabı üzerinden bir video paylaştı. Videoda jandarmalar tarafından bir kişinin darp edildiği görülüyor. Tanal ilgili kurum ve kişileri etiketleyerek paylaştığı videoda; "Yer Şanlıurfa /Harran; Aydınlar köyü/ Bu görüntüler ne anlama geliyor. Biri bize bu görüntüleri anlatsın" diye yazdı.

DHA'nın haberine göre, Mahmut Tanal'ın paylaştığı görüntüler, arazi anlaşmazlığı sonucu çıkan kavgada sonrasında çekildi. Jandarmaların, gözaltına alınan elleri kelepçeli bir çiftiyi darp ettiği görüntüler, aynı mahallede oturan bir kişi tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

VALİLİK: İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tanal'ın paylaştığı görüntülerle ilgili yazılı açıklama yapan Şanlıurfa Valiliği, soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

25.04.2018 tarihinde ilimiz Harran ilçesi Aydınlar Mahallesi mevkiinde arazi anlaşmazlığı yüzünden iki grup arasında meydana gelen taşlı ve sopalı saldırı olayına müdahaleye giden Jandarma Görevlileri mukavemetle karşılaşmış ve ardından arbede yaşanmıştır. Kısmen sosyal medyaya yansıyan olay ile ilgili görüntüler üzerine Valiliğimizce talep edilen Müfettişler aracılığıyla idari soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca halen 4 şahsın gözaltında tutulduğu olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma da devam etmektedir."