Seçim için istifalar ardı ardına geldi

24 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa etmesi için bugün son gün. Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok AK Parti'den aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran erken seçim kararının ardından YSK seçim takvimini açıkladı. Bugün milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa etmesi için son gün.  İstifa edenler arasında Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Kaya bulunuyor.

Önceki seçimlere göre yoğun bir istifa olmazken bunun nedeni olarak kamu görevlilerinin erken seçime 'hazırlıksız yakalanması' gösteriliyor. Bir diğer neden olarak da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bakanların Meclis dışından atanabilecek olması nedeniyle milletvekilliğine ilginin düşmesi gösteriliyor.

Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevini üstlenen Turgay Bozoğlu ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko da görevlerinden istifa etti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Selim Bağlı da istifa etmesi bekleniyor. Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da AK Parti'den aday adaylığı için saat 17.00'de Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istifasına ilişkin dilekçeyi İçişleri Bakanlığı'na sundu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Basın toplantısı düzenleyen Ünver, "Nevşehirli hemşehrilerim teveccüh gösterdi ve ben de 14 yıl şehrime hizmet ettim. Bundan sonra da inşallah milletvekili olarak şehrime hizmet etmek istiyorum" dedi. Ayrıca Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici de milletvekilliği için istifa ettiğini açıkladı.

'SEÇİM DEĞİL ULUSAL GÜVENLİK MESELESİ'

Çankırı'da 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan AK Parti'li İrfan Dinç, düzenlediği basın toplantısı ile belediye başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.

Dinç, “Dünya olağanüstü hal dönemine girmiştir. ABD’den Avrupa’ya, Rusya’dan Çin’e ve Orta Doğu’ya kadar yayılan yıkıcı bir dalga büyümektedir. Ülkemizin bütün çevresi cephelere dönüşmüştür. Suriye’de savaş içindeyiz. Ülkemize yönelik topyekun saldırıları önleme çabasındayız. Bu 24 Haziran hadisesi bir seçim değil bir varoluş meselesidir. 15 Temmuz açık bir saldırı idi. Yenileri var, bırakmış değiller. 24 Haziran’da karar kılmak, tam anlamıyla ulusal güvenlik meselesidir” dedi.

SUR BELEDİYESİ KAYYIMI DA İSTİFA ETTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Kaymakam Bilal Özkan, genel seçimlerde memleketi Mersin'den AK Parti Milletvekili aday adaylığı başvurusu için istifa etti.

Merkez Sur ilçesi belediyesine 2 yıl önce İçişleri Bakanlığı tarafından KHK ile kayyım olarak atanan Kaymakam Bilal Özkan 24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde memleketi Mersin'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Diyarbakır Valiliği'ne istifasını sunan Özkan’ın, "Memleketim Mersin'den milletvekili adayı olmak için istifa ettim. Başvurum uygun görülürse memleketime bu şekilde hizmet etmek istiyorum" dediği öğrenildi.

Özkan'ın istifasının ardından boşalan Sur Kaymakamlığına vekaleten Bağlar İlçe Kaymakamı Tolga Toğan'ın, belediye başkan vekilliğini ise Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar'ın yürüteceği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler istifa belediye sandık