Anıtkabir'de Erdoğansız 23 Nisan töreni

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli törenlerle kutlanıyor. Anıtkabir'de yapılan törende Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan haricinde tüm siyasiler yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 23 Nisan dünyanın çeşitli ülkelerinden çocukları Türkiye'de buluşturdu. Bu etkinliklerden biri de Çanakkale’de gerçekleşen ‘1. Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali’ oldu.

Kortej yürüyüşünün ardından Morabbin Park Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda festivale katılan 20 ülke ve yurtiçinden 14 okulla beraber 34 dans grubu, protokole ve vatandaşlara 2’şer dakikalık dans gösterisi sergiledi.

23 Nisan dolayısıyla tüm okullarda da etkinlikler gerçekleştirildi.

Ankara'daki resmi törenler ise devlet erkanının Anıtkabir'de Aslanlı yoldaki yürüyüşüyle başladı. Anıtkabir'deki törende Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve çok sayıda milletvekili yer aldı. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu. TBMM Başkanı Kahraman Anıtkabir'de kısa bir konuşma yaptı, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Devlet erkanı Anıtkabir'den ayrıldı. Anıtkabir'deki törende Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yer almadı.

(HABER MERKEZİ)