Hasankeyf'te bir yanda yıkım bir yanda konser

Turizm Haftası nedeniyle Hasankeyf'te 2 gün sürecek etkinlikler yerel sanatçıların sahne alması ile başlarken, bir yandan da antik kalıntıların yıkımı sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman Valiliği İl Kültür Müdürlüğü'nün 42'nci Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Hasankeyf'te 2 gün sürecek konser programı, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen'in protokolde yerini almasıyla başladı. Su altında kalacak 12 bin yıllık Hasankeyf'in girişindeki Seyir Tepesi'nde kurulan sahnenin hemen karşısında ise yıkım çalışmalarının devam ettiği görüldü. Gün boyunca Dicle Nehri'ne Raman Dağı'ndan patlatmalar ile elde edilen kayalar taşınarak dolgu çalışması çift vardiya olarak gece gündüz devam ediyor.

Hasankeyfi Yaşatma Girişimi Sözcüsü Rıdvan Ayhan duruma tepki göstererek, "12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf'te Turizm ve Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında konser düzenleniyor. Bu nasıl bir kültür? Bugün bu tarihin yıkıldığı anda nasıl konser verilir. Önce yıkımın tamamen durdurulması gerekmez mi?" diye sordu. (Kaynak: MA)