YSK, sosyal medyadaki İYİ Parti yazısını yalanladı

İYİ Parti'nin seçime katılamayacağı ifadelerini yer aldığı yazı, YSK tarafından yalanlandı. Açıklama, bu konuyla ilgili herhangi bir yazı yazılmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti'nin, 24 Haziran yapılacak seçimlere giremeyeceğine dair sosyal medyada yayımlanan belge, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) yapılan yazılı açıklama ile yalanlandı.

Erken seçim kararı sonrası İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği tartışma konusu olurken, sosyal medyada yayımlayan YSK'ye ait olduğu iddia edilen bir belge paylaşıldı. YSK'den sızdırıldığı öne sürülen belgede, "İYİ Parti'nin 24 Haziran 2018'de gerçekleşmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Genel Seçimleri'ne katılması Siyasi Partiler Kanunu 36'ncı maddesi ve 2298 sayılı yasa uyarınca uygun görülmemektedir" ifadelerine yer verildi.

Böyle bir yazı yazılmadığı belirtilen YSK açıklamasında, "Sosyal medyada, Adalet Bakanlığına hitaben İYİ Parti'nin seçime katılıp katılamayacağına ilişkin Sadi Güven imzalı bir yazı dolaşmaktadır. Başkanlığımızca Adalet Bakanlığı'na bu konuda herhangi bir yazı yazılmamıştır" denildi. (ANKARA/DHA)