Gabon'dan getirilen FETÖ şüphelileri için tutuklandı

Gabon'dan getirilen 3 FETÖ şüphelisi, tutuklandı. Şüphelilere “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" ve "uluslararası casusluk yapma" suçlamaları yöneltildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'in, Afrika ülkesi Gabon'dan Türkiye'ye getirdiği 3 kişi, adliyeye götürüldü. Tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerin tutuklanmasına karar verildi.

MİT'in Gabon'da yaptığı operasyonla, 10 Nisan'da FETÖ şüphelileri Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal, Türkiye'ye getirildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler, bugün İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

3 şüpheli, savcılık sorgularının ardından “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "uluslararası casusluk yapma" suçlamaları ve tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi hakimliğin tutuklanmalarına karar verdiği şüpheliler cezaevine gönderildi.

ŞÜPHELİLER HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Şüphelilerden Osman Özpınar'ın şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı gerekçesiyle, hakkında Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği ve Seydişehir Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan arama ve yakalama kaydı bulunuyordu.

Özpınar'ın, Gabon'un başkenti Librevil'deki "Uluslararası Türk Gabon Okulu" müdürü olarak görev yaptığı ve 2017 yılı Mayıs ayı itibarıyla Kenya'da faaliyet gösteren "Işık Akademileri" adlı okulların eğitim koordinatörü ve genel direktörü olarak görev yaptığı öğrenildi.

Gözaltına alınan Adnan Demirönal hakkında da Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği mahkemesinin "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçlamasıyla aldığı tutuklama ve yakalama kararı bulunuyordu. Demirönal'ın, "FETÖ'nün Gabon yapılanması"na ait olduğu belirtilen Işık Okulları'nda (Ecole Privée International Turco-Gabon) müdür olarak görev yaptığı belirtildi.

AVRUPA'DAN AFRİKAYA PARA TRANSFERLERİNİ YÖNETİYOR İDDİASI

İbrahim Akbaş'ın hakkında da Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği ile Osmaniye 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçlamasıyla arama ve yakalama kaydı bulunuyordu. Akbaş'ın, Gabon'da "Işık Okulları'nın Genel Müdürlüğü"nü yaparken, Avrupa'dan Afrika'ya yaptığı para transferi faaliyetini yönettiği ileri sürülmüştü. (İSTANBUL/DHA)

Etiketler FETÖ Gabon bylock