İçişleri Bakanı Soylu: 10 pin polis, 25 bin jandarma alacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gelecek eylül ayında 10 bin yeni polis alacaklarını açıkladı. Soylu, "Jandarma asayiş için 25 bin alımımız var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile birlikte Tekirdağ'da 'Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele' konulu toplantıya katıldı. Bölgedeki valiler, belediye başkanları, emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve muhtarların da yer aldığı toplantıda konuşan Soylu, FETÖ operasyonlarına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Soylu, 2017 yılında yönelik 20 bin 409 FETÖ operasyonu yapıldığını ve 20 bin 478 kişinin tutuklandığını söyledi. Bu yıl içinde ise operasyon sayısının 6 bin 742, tutuklu sayısı ise 2 bin 706 olarak gerçekleştiğini belirten Soylu, "15 Temmuz 2016'dan 11 Nisan 2018'e kadar tutuklanan kişi sayısı 77 bin 081 kişidir" dedi.

'TRAKYA BÖLGESİNE BİRAZ CÖMERT DAVRANACAĞIZ'

Genel asayiş konuşmasında muhtarlara, belediye başkanlarına, kaymakamlara, valilere, emniyet müdürlerine, jandarma komutanlarına büyük görevler düştüğünü söyledi. Emniyet'te polis eksiği olduğunu belirten Soylu, şöyle dedi: "Hem bir taraftan bekçi göndereceğiz, geceleri emniyete alacağız. Hem de 13 bin polis vereceğiz. Söz verdim, bunun 3 binini trafiğe vereceğiz bunun 10 binini de, Trakya bölgesine de biraz cömert davranacağız. Onlar bugüne kadar sabrettiler, ama şimdi zamanıdır. Bir 10 bin polis alımına daha çıktık, oradan da göndereceğiz, Eylül ayında bir 10 bin polis daha alacağız. Oradan da göndereceğiz. Jandarma asayiş için 25 bin alımımız var. "

AĞRI VE IĞDIR'A SINIR DUVARI

Sınırlardan kaçak geçişler konusuna da değinen Soylu, şunları söyledi: "Özellikle sınır duvarları konusuna ağırlık veriyoruz. Ağrı ve Iğdır arasında 144 kilometrelik bir sınır duvarı yapıyoruz. Bu arada batı sınırlarımızla ilgili 3 projemiz var. Birincisi Türkiye-Yunanistan-Bulgaristan polis ve gümrük işbirliği noktasında temas merkezi kurulması ve işleyişi. İkincisi batı ve doğu sınırların da gözetleme kapasitesinin arttırılması. Üçüncüsü ise sadece batı sınırlarının gözetleme kapasitesinin arttırılması. Bu projeler, entegre bir sınır yönetiminin önemli bir parçasıdır." (TEKİRDAĞ/DHA)

Etiketler polis jandarma alim soylu