AK Partili başkana 'çapkınlık' öfkesi

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş'ın, “Kütahya’nın çapkınları Eskişehir’e gidiyorsa varsın gitsin” sözleri, her iki kentin öfkesini çekti. AK Partililerin de tepki gösterdiği açıklama yargıya taşındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş'ın 'çapkınlık' açıklaması, Kütahya ve Eskişehir'de krize neden oldu. Çetinbaş, geçen hafta konuk olduğu yerel bir haber sitesinde, sunucunun “Kütahya'nın koca bir köy olduğu, gelişmediği yönünde eleştiriler var. Bunlara ne diyorsunuz?" sorusu üzerine, kentin gelişmişlik düzeyini anlatmak için  “Neyle alakalı. Ben böyle düşünmüyorum. Bana bunu söyleyenlere ‘ne eksik' diye soruyorum. Eskişehir ile kıyaslanıyorsa Kütahya'yı daha gelişmiş ve kimliğine sahip buluyorum. Gece hayatının bizim manevi ve milli değerlerimize uymayan hasletlerin, ideolojisini kaybetmiş gençlerin gece yarılarına kadar eğlenmesi eğer bir gelişmişlik modeliyse buna benim söyleyecek sözüm yok" yanıtını verdi.

Sözcü'de yer alan habere göre “Bizim eksiğimiz özel sektör yatırımlarıyla alakalı” diyen Çetinbaş “Kütahya tarih, kültür ve medeniyet şehri… Sakin şehir, kimlikli şehir olması yolunda hareket ediyoruz. Arkadaşlarıma soruyorum; neyi eksik buluyorsunuz? Mesela ben Eskişehir'e gittiğimde teşkilattaki arkadaşlarımız da Kütahya'ya özeniyorlar. Ayıp olmasa söyleyeyim yani… Kütahya'nın çapkınları Eskişehir'e gidiyorsa varsın gitsin. Eğer kasıt buysa… Olur mu yani böyle bir şey?” yorumunda bulundu.

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU

Çetinbaş’ın bu sözlerine ilk tepki CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar ve AK Parti Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca’dan geldi.

CHP’li Özkar, “Kütahya'yı temsil etmiyorsun. Ağzından küfür akıyor. Eskişehir ve Eskişehir'in temsil ettiği değerler seni ürkütüyor, ürk zaten. Kütahyalılara ve Eskişehirlilere ettiğin hakaret, senin ve senin temsil ettiğin zihniyetin sona yaklaştığını gösteriyor” dedi. Özkar, ‘çirkin laflar’ diye tanımladığı sözler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

AK PARTİLİ KAYNARCA: ÇOK SIĞ SÖZLER

AK Partili Kaynarca ise “Kütahya il başkanımızın maksadını aşan cümleler kullandığını düşünüyorum. Eskişehir'de yaşayan ve Eskişehirli olmaktan her daim gurur duyan birisi olarak verdiği örneklerin çok sığ olduğunu ve Eskişehirlileri bağlamadığını düşünüyorum. Bir Eskişehirli olarak, Eskişehir'in tamamının kalitesizlikle suçlanmasını doğru bulmuyorum” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

AK Partili Çetinbaş'ın sözlerine bir tepki de Eskişehirsporlulardan geldi. Hafta sonunda oynanan Samsunspor maçı sonrası biraraya gelen taraftarlar, Çetinbaş'ı protesto ettiler.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a da seslenen Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı ve Nefer Tribünü lideri Murat Diri,“Kütahyalı gençlerin Eskişehir’e çapkınlığa gittiğini dile getirerek Eskişehir’in namusuna dil uzatmıştır. Bu sözler bu makama yakışmamaktadır. Eskişehir -Kütahya halkı birbirine gider gelir hısımdır. Bu tür açıklamalar zarar getirir. Cumhurbaşkanımızın bu şahsı görevinden almasını rica ediyoruz” dediler.