Eski menajeri 1 milyon dolar istiyor

Üç sene önce sahne, konser ve reklam gelirlerinin yüzde 50'sini menajerinin alması koşuluyla sözleşme imzalayan Kalben'in geçen sene sözleşmesini feshetmesi üzerine açılan davanın ilk duruşması dün görüldü. Kalben'in eski menajeri Engin Akıncı, yorumcudan 1 milyon dolar tazminat istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Popüler yorumcu Kalben'e eski menajeri Engin Akıncı'nın açtığı 1 milyon dolarlık tazminat davasının ilk duruşması dün İstanbul Fikri ve sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

2015'te Zoom menajerlik şirketinin sahibi Engin Akıncı ile sahne, konser ve reklam gelirlerinin yüzde 50'sini menajerinin alması koşuluyla sözleşme imzalayan Kalben geçen yıl Temmuz ayında sözleşmeyi feshetti. Bunun üzerine Engin Akıncı, şarkıcıya 1 milyon dolar cezai şartı öne sürerek dava açtı.

Dün ilk duruşması görülen davaya Engin Akıncı avukatlarıyla gelirken, Kalben'i avukatı Ahu Ülgen temsil etti. Duruşmada tarafların tanıkları dinlenirken ara kararını açıklayan mahkeme, dosyada eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Habertürk'ün haberine göre Kalben'in ağabeyi Murat Sağdıç, kardeşinin çalışmasına rağmen kendilerinden para istediğini, mutsuz olduğunu ve müziği bırakma noktasına geldiğini belirtti.

Sağdıç kardeşinin kendisine "Normalde yüzde 10 ve 15 menajerlik payı kesilirken benden yüzde 50 kesiyorlar diye" şikayette bulunduğunu ifade ederken Kalben'in tanıkları ise menajer Engin Akıncı'nın sadece İstanbul ve yurt dışı konserlerine ailesi ile katıldığını, Anadolu konserlerine gitmediğini söyledi.