Arap Ligi'ne Afrin tepkisi: Harekat, Suriye'nin toprak bütünlüğüne hizmet ediyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Arap Ligi'nin Türkiye'ye Afrin'den çekilme çağrısı yapan kararını eleştirdi. Aksoy, "Zeytin Dalı Harekatı, Suriye’yi bölmeyi hedefleyen bir terör örgütüne karşı yürütüldüğü için ülkenin siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına hizmet etmekte" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Arap Ligi zirvesinde Türkiye'ye Afrin'den çekilme çağrısı yapmasına tepki gösterdi.

Kararla ilgili bir soru üzerine Hami Aksoy, "Kararda Türkiye’nin Afrin’deki güçlerini çekmesi çağrısında bulunulması ve bunun 'Suriye krizine çözüm bulunması yönündeki çabalara destek niteliğinde olacağının' ileri sürülmesi Zeytin Dalı Harekatı'nın amacının idrak edilemediğini ortaya koymaktadır" dedi.

'HAREKAT, MEŞRU MÜDAFAA AMACIYLA YAPILDI'

Harekatın meşru müdafaa amacıyla yapıldığını söyleyen Aksoy, şöyle devam etti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı her şeyden önce meşru müdafaa amacıyla yapılan bir terörizmle mücadele faaliyetidir. Suriye’yi bölmeyi hedefleyen bir terör örgütüne karşı yürütüldüğü için aynı zamanda ülkenin siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına hizmet etmektedir. Nitekim, ülkelerin siyasi birliklerine, toprak bütünlüklerine ve egemenliklerine saygı Türkiye’nin özenle gözettiği ilkelerin başında gelmektedir."

'HAKKANİYETLE BAĞDAŞMIYOR'

Türkiye'nin Suriye'de krizindeki katkılarının görmezden gelindiğini belirten Aksoy, "Bahse konu kararda, Suriye krizinin en başından itibaren ülkede kan ve gözyaşının dindirilmesi, şiddetin azaltılması, siyasi sürecin ilerletilmesi ve yerlerinden edilen milyonlarca mülteciye kucak açılması bağlamında ağır bir sorumluluk üstlenen Türkiye’nin katkılarının görmezden gelinmesi hakkaniyetle bağdaşmayan büyük bir talihsizliktir" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)