Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stoltenberg ve Merkel'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'le bir araya geldi. Erdoğan, daha sonra Almanya Başbakanı Merkel'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti. Görüşmede, Türkiye-NATO ilişkileri ile başta Suriye olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

DHA'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, görüşmede Stoltenberg, Türkiye'nin ittifak için stratejik önemde bir müttefik olduğunu belirtti. Ayrıca Stoltenberg'in Temmuz ayında Brüksel'de yapılması planlanan NATO zirvesi hakkında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdiği aktarıldı.

Erdoğan ve Stoltenberg görüşmesinde ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye'de gerçekleştiği harekat hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. NATO üyesi ülkelerin, "terörün her türüne karşı dayanışma ve kararlılıkla mücadele etmelerinin öneminin vurgulandığı" belirtildi.

'SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KORUNMALI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stoltenberg'le yaptığı görüşmenin ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Görüşmede, ikili ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi. Suriye'de kimyasal silah kullanılması ile ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yaptığı harekata da değinen iki liderin, Suriye’de ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve siyasi süreçte ilerleme sağlanması için somut adımlar atılması gerektiğini vurguladığı belirtildi.

Çavuşoğlu: Macron, Rusya ve İran'la yapılan zirveye gelmek istediÇavuşoğlu: Macron, Rusya ve İran'la yapılan zirveye gelmek istedi

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Suriye'ye operasyon Rusya, Esad ve İran'a açık mesajdıNATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Suriye'ye operasyon Rusya, Esad ve İran'a açık mesajdı