Saraçoğlu Mahallesi'nde her gün piknik

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Saraçoğlu Mahallesi için hazırlanan ‘Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na itiraz edecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- “Saraçoğlu’nu ranta değil, halka açın!” sloganıyla hareket eden Mimarlar Odası Ankara Şubesi, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar,  Saraçoğlu Mahallesi’nin altına otopark yapılmasının önünü açan, zemin üstünde 10 bin metrekarelik inşaat alanı tanımlayarak yeşil alanları ve kamusal değerleri tehlikeye atan plana itiraz etmek için 13 Nisan 2018 Cuma günü saat 13:00'te itiraz dilekçeleriyle Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde buluşacak.

‘SARAÇOĞLU RUHUNUZU ÖZGÜRLEŞTİRİR’

Danıştay’ın Saraçoğlu Mahallesi’nin lojmanlarının satışı ile ilgili bakanlar kurulu kararını iptal etmesinin ardından Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve bir grup çevreci her öğlen Saraçoğlu Mahallesi’ne giderek yürüyüş ve piknik yapıyorlar. Grup doğa yürüyüşüne dair şunları aktardı:

"Topraklama yapıyoruz, kentin karmaşasından bir saat kaçıp Saraçoğlu’nun doğasına sığınıyoruz. Kuşlar ötüyor. Rüzgar esiyor. Saraçoğlu kentte baskı altına alınan ruhunuzu özgürleştirir."