Erbaş: Milletimiz deizm gibi sapık, batıl bir anlayışa asla prim vermez

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, deizmin yeterince bilinmediği söyledi. "Hiçbir şeye karışmayan tanrı anlayışıdır deizm" diyen Erbaş, "Bizim milletimizin hiçbir ferdi böyle sapık, böyle batıl bir anlayışa asla prim vermez. Ve milletimize, gençlerimize kimse iftira atmasın" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, TRT Haber'de yayınlanan "Anadolu Soruyor" programına katıldı.

Erbaş'a, gençler arasında deizm ve ateizmin yaygınlaştığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a konuyu sormasına dair düşünceleri soruldu.

"Şu anda Türkiye'de konuşulduğu kadarıyla bu konunun çok abartıldığını düşünüyorum" diyen Erbaş, Hatta bir adım daha ileri gideyim; milletin, gençlerin, insanların anlamını bilmediği bazı konuları allayıp pullayarak, cilalayarak, batılın propagandasını yaparak belki de bir alan açmaya çalışan bir plan diye düşünüyorum bunu" dedi.

'DEİZMİ MİLLETİMİZE ANLATSINLAR'

Deizmin peygamberleri kabul etmediğini söyleyen Erbaş, şöyle devam etti:

"Ben deizmi bütün milletin anlayacağı şekilde kısaca tarif edeyim. Deizm, Peygamberi inkar etmektir. Hangi Müslüman Peygamberi inkar eder de hala Müslüman kalabilir? Yani siz bir Müslüman gence, 'Peygamberi inkar eden bir düşünceyi niye kabul ediyorsunuz?' dediğinizde 'Böylemiymiş, deizmin anlamı bu muymuş?' diyeceğini görürsünüz, rastlarsınız. Onun için açık konuşsunlar, deizmin milletimize anlatsınlar. Peygamberi inkar eden felsefi bir düşüncedir. Biz, Peygamberimiz için canını ortaya koyan milletin çocuklarız. Böyle bir şey olabilir mi? Biz her gün Ayet-el Kürsi'yi okuyan bir milletiz. Ayet-el Kürsi deizmi kökten reddeden bir anlayışı ortaya koyuyor."

'KİMSE GENÇLERİMİZE İFTİRA ATMASIN'

Deizmi "sapık" ve "batıl" bir düşünce olarak tanımlayan Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deizmin bir yanı da şudur. Ben burada Allah kelimesini kullanmak istemiyorum, felsefi bir tanım olarak tanrı derler genelde onlar. Tanrı dünyayı yaratmış, kenara çekilmiş ve herkesi kendi haline bırakmış, hiçbir şeye karışmaz. Ayet-el Kürsi'de ne deniyor: 'Her an diri, her an karışan, her an kaim, her an yaratan, her an gören gözeten.' Kur'an'ı Kerim böyle söylüyor.

Hiçbir şeye karışmayan tanrı anlayışıdır deizm. Bizim milletimizin hiçbir ferdi böyle sapık, böyle batıl bir anlayışa asla prim vermez. Ve milletimize, gençlerimize kimse iftira atmasın. Benim bu tanımımdan sonra hiçbir gencimizin ve insanımızın sapık ve batıl felsefi bir düşüncenin peşinden gidecek kadar buna itibar edeceğini zannetmiyorum."