Çiftlik Bank soruşturmasında 4 kişi tutuklandı

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheliden adliyeye götürüldü. Şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çiftlik Bank soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ü tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından Çiftlik Bank ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul ve Balıkesir'de düzenlediği operasyonda 9 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında Çiftlik Bank'ın firari muhasebe sorumlusu da yakalanmıştı. Operasyonda Çiftlik Bank'a ait, "Bitcoin tarlası" olarak adlandırılan çok sayıda dijital malzeme bulunmuştu.  Zanlılardan 1'i savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılırken, 8 şüpheli İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten savcı, 4 kişiyi "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık" ve “Tacir veya şirket yöneticileri dolandırıcılığı" suçlarından adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmaları, kalan 4'ünü de aynı suçlardan tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Savcının talebinin kabul eden hakimlik, 4 kişinin tutuklanmasına karar verdi. (İSTANBUL/DHA)