Polis veli, müdürü ve öğretmeni vurdu

Bursa'da polis veli, tartıştığı okul müdürü ile yardımcısına ateş açtı. Yaralı eğitimciler hastaneye kaldırıldı. Saldırgan polis açığa alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesindeki ilkokula gelen polis veli,  tartıştığı okul müdürü Tülay Taş ile yardımcısı Sinan Delibaş'ı tabancayla vurarak yaraladı. İki yaralı hastaneye kaldırılırken, polis memuru gelen meslektaşlarına teslim oldu.

Olay, sabah saatlerinde Hasanağa Mahallesi'ndeki Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu'nda meydana geldi. Polis veli, geldiği okulda Müdür Tülay Taş ile yardımcısı Sinan Delibaş ile tartıştı. Tartışma sırasında tabancasını çeken polis, Müdür Tülay Taş ve Müdür Yardımcısı Sinan Delibaş'a ateş etti. Saldırıda, okul müdürü belinin üstünden, yardımcısı da bacağından yaralandı. İki yaralı, çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılırken, meslektaşlarına teslim olan polis memuru gözaltına alındı.

Polisin daha önce de okula gelip, yöneticilerle tartıştığı öne sürüldü.

POLİS AÇIĞA ALINDI

Bursa'da Hasanağa Kadir Çavuşoğlu İlkokul'nda bu sabah meydana gelen, Okul Müdürü Tülay Taş ile Müdür Yardımcısı Servet Delibaş'ın yaralandığı olayın ardından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle:

''11.04.2018, saat 09.30'da ilimiz Hasanağa Mahallesi, Kadir Çavuşoğlu İlköğretim Okulu'nda silahla yaralama olayı meydana gelmiştir. Olayda; Emniyet Müdürlüğümüz kadrosunda görevli polis memuru İ.Ö. (45) okulda öğrenim gören çocuklarına kötü muamelede bulunulduğu iddiası ile Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı'nı bacaklarından vurmuş olup (hayati tehlikeleri bulunmamaktadır), anılan polis memuru kullandığı silahla birlikte görevlilerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Derhal Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli tahkikat başlatılmış, idari soruşturma da başlatılarak polis memuru İ.Ö. görevden uzaklaştırılarak (açığa alınmış) Müfettiş görevlendirilmesi yapılmıştır."

DAHA ÖNCE DE OKUL BASMIŞ

Cumhuriyet.com.tr’deki habere göre, Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, öğretmenlere kurşun yağdıran polis memurunun, okulu daha önce de bastığını söyledi. Rona şu açıklamayı yaptı: "Çocuğunun sınıfının değiştirilmesi için okula gelen polis memuru, ilk baskından sonra Emniyet’e şikâyet edilmiş. Polis, okulu basmadan önce psikolojik sorunları nedeniyle görevli bulunduğu Çocuk Şube’den geri hizmetlere çekilmiş. Ancak buna rağmen silahına el konulmamış olması, yine göz göre göre okulda kan akmasına yol açtı."

(BURSA/DHA)