EMEP yöneticileri serbest bırakıldı

Ankara'da evlerine yapılan operasyonla gözaltına alınan Emek Partisi yöneticileri serbest bırakıldı. Dün akşam saatlerinde de EMEP Bursa il başkanı serbest bırakılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Pazartesi gününden bu yana gözaltında olan Emek Partisi Ankara İl Yöneticisi Rüstem Kahraman ve Yenimahalle İlçe Yöneticisi Özlem Boyraz serbest bırakıldı. Evlerine yapılan operasyonla gözaltına alınan Kahraman ve Boyraz'a savcılık ifadesinde evlerindeki Deniz Gezmiş'i anlatan kitaplar ile Emek Partisi'nin Afrin harekatına ilişkin açıklamaları soruldu. İki yöneticiye yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bıraklıdılar.

EMEP İL BAŞKANI TAHLİYE EDİLDİ

BURSA’da 'PKK/KCK' propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan EMEP Bursa İl Başkanı Hasan Özaydın, dün hâkim karşısına çıktı. Özaydın, ilk duruşmada yaptığı savunmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Duruşmada savunma yapan Özaydın, herhangi bir silahlı örgütle bağının bulunmadığını söyledi. Sosyal medyadaki Afrin ile ilgili paylaşımlarının sorulması üzerine Özaydın, "Afrin ile ilgili kullandığım 'savaş' ifadesi çok geniş manalarda kullanılabiliyor. Ben de geniş manada kullandım" dedi. (DUVAR)