Yunanistan: Helikopter olayı önemli değil

Ege Denizi'nde dün gece yaşandığı açıklanan TSK'ya ait bir helikoptere ateş açıldığı yönündeki iddialar Yunanistan'da ilk gündem oldu. Ancak Yunan Başbakanlığı'ndan 'olay önemli değil' açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da bugün önce Türkiye'ye ait bir helikoptere ateş açıldığı iddiası konuşuldu. Ancak komşu ülkenin başbakanlığı adına yapılan açıklamada söz konusu olayın 'önemli olmadığı' duyuruldu.

Efimerida ton Sintakton gazetesinde yer alan habere göre, dün gece saatlerinde Kastelorizo adasının batısında yer alan Ro adacığı yakınlarında, "Yunanistan Hava Sahasını ihlal etmeyecek şekilde" TSK’ya ait bir helikopter alçak uçuş gerçekleştirdi. Helikopter bu uçuşu 'ışıklarını kapatarak ve çok alçak bir seviyede' icra etti. Yunan basınında yer alan ilk bilgilere göre kıyı şeridi boyunca uçan helikopterin manevrası karşısında Ro'da konuşlu Yunanistan birlikleri gerçek mermilerle uyarı ateşi açtı ve en az 20 mermi kullanıldı.

'HAVA SAHAMIZ İHLAL EDİLMEDİ'

Olay ile ilgili olarak Atina’daki Başbakanlık Konutu “Magaro Maksimou”dan Kathimerini Gazetesine yapılan kısa açıklamada ise helikopterin Yunanistan hava sahasını ihlal etmediği vurgulanarak, “Uyarıcı ve caydırıcı bir şekilde hareket ettik ve olay sona erdi” denildi. Açıklamada ayrıca, “Olayı çok önemli olarak ele almıyoruz. Çünkü hava sahamız ihlal edilmedi” ifadesi kullanıldı. Yunanistan Savunma Bakanı Yorgos Katrougkalos ise Sto Kokkino Radyosu'na yaptığı açıklamada Türkiye’nin Ege’de 'tansiyonu yükseklerde tutmaya çalıştığını' savunarak, "Türkiye’nin uluslararası hukuku delme yolu ile uluslararası sistemden dışlanmış devlet kategorisine kalıcı olarak geçeceği"ni öne sürdü.